Image_4758874_126Национални и регионални медии се обединяват в кампания под мотото „Нужни сте ни живи!“ Тя представлява призив към разум и грижа за другите участници в движението. Нека запалим свещ – по една за живите и за умрелите. Да почетем паметта на онези, които загинаха във войната по пътищата. Да се помолим за живота на всички, които участват всеки ден в тази борба без победител – деца, възрастни, пешеходци и шофьори.

Инициативата е на Българската национална телевизия и е вдъхновена от поредния трагичен инцидент, помрачил празничното настроение в навечерието на 24-ти май. В края на миналата седмица петима души загинаха в дупнишкото село Яхиново. Четирима младежи и 41-годишна жена. Зад волана на колата-убиец бил 19-годишен младеж. Причината – обилно количество алкохол и превишена скорост.

Солидарните към кампанията „Нужни сте ни живи“ призовават – нека от днес до 24-и май всеки ден палим свещички в знак на солидарност към пострадалите и безкомпромисност към нарушителите. Нека всеки сигнализира за нередностите на пътя, за да може нарушителите да бъдат наказани. Идеята на кампанията е да обедини всички срещу безрасъдното поведение на пътя.

Екипът на Любословие.БГ  се включва към призива – Нужни сте ни живи! Всички! И безрасъдните шофьори и невинните жертви! Вниманието и спазването на правилата осигуряват безопасността както на нас самите, така и на пешеходците и колегите шофьори. Законът за движение по пътищата не е създаден, за да ни ограничава и подтиска, а за да ни предпазва. Да предпазва мен, теб, моето дете, твоето дете. Не убива скоростта или автомобила, убивата нашето безразсъдство зад волана.