5e_yjqr7aЗрителите на БНТ 1 могат да започнат неделния ден (10 май) с една вълнуваща среща. Специален гост в „Денят започва с Георги Любенов“ ще бъде голямата българска актриса Цветана Манева.
 
В едно от редките си телевизионни интервюта легендата на българското кино ще се върне назад в спомените, за да проследи пътя на своята кариера от самото начало. Зрителите помнят актрисата от ролите й в „Опасен чар“, „Дами канят“, „Мера според мера“, „Една калория нежност“ и други. Цветана Манева винаги е впечатлявала с прозренията си за живота и изкуството.
 
Прочутият текстописец Живко Колев също гостува на Георги Любенов, за да отведе зрителите на неделна разходка из хитовете, които е сътворил. Перото му е родило текстове за естрадни звезди като Лили Иванова, Васил Найденов, Силвия Кацарова, Панайот Панайотов, Георги Станчев и много други.
 
Преди това водещият на предаването ще обсъди с д-р Бойко Пенков, заместник-министър в две правителства, каква е актуалната ситуация в българското здравеопазване. В студиото ще бъдат още лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева и журналистът Иво Инджев.


По тмемата работи мария Тодорова, 08.05.2015 г.
Източник на изображението: life.dir.bg