product_imageВодещият на предаването „Отвъд магията“ по National Geographic Channel, Дръмънд Мъни-Кутс (DMC), е специален гост на Софийския фестивал на науката, организиран от Британски съвет. Едночасовата демонстрация на живо ще се проведе на 15 май, от 18:30ч., на голямата сцена на театър „София“, парк „Заимов“. Събитието е безплатно, а желаещите могат да вземат предварително безплатен билет, с което да си осигурят място в театъра от офиса на Британския съвет, ул. „Кракра“ 7, до 14 май, а след това на „Информация“ на фестивала.
Софийският фестивал на науката се организира от Британски съвет за пета поредна година. Тази година събитието ще засегне теми като изкуствения интелект, човешкия мозък и новите технологии. С демонстрацията си на живо DMC ще покаже на българската публика как особеностите на човешкия мозък могат да бъдат използвани, за да виждаме невероятни и привидно магични неща.
DMC е вдъхновен от брилянтните умове на Худини, Карл Зенер и Ури Гелър. Той усвоява техните невероятни номера с бягство, екстрасензорни възприятия и огъване на лъжици, като добавя източен мистицизъм, бойни изкуства и азиатска магия. Пресата в Обединеното кралство го определя като “най-добрия от новото поколение британски илюзионисти”.
Свежият изследователски подход на DMC към изкуството на заблудата бързо се доказва като радикално нов начин на представянето й в телевизията. Българските зрители могат да гледат предаването му „Отвъд магията“ по National Geographic Channel всяка сряда от 21:55 часа. В поредицата DMC впечатлява с въздействащи трикове по улиците на Лондон, Барселона, Мексико Сити и Сингапур.
„National Geographic Channels International” (NGCI) вдъхновява зрителите със своите интересни и новаторски предавания, които ни карат да преоценим познанията си, възгледите си за света и целите си. NGCI е търговско предприятие, собственост на National Geographic Ventures и FOX Entertainment Group. То подкрепя стремежа на National Geographic Society към открития, опазване на природата и обучение посредством шестте си канала: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo Adventure и Nat Geo Music. В световен мащаб, National Geographic Channel (включително NGC U.S. – смесено дружество на NGV и Fox Cable Networks Group) достига до повече от 440 милиона домакинства в 171 държави и се излъчва на 45 езика.

Любословие по http://arenamedia.net/