Сега четете
"Чамбао" (Chambao) отново на родна сцена

"Чамбао" (Chambao) отново на родна сцена

chambaoИспанската група „Чамбао“ (Chambao) ще гостува във Варна на 3 юни и в София – на на 5 юни.
Фламенко ритми, нестихваща страст и фамозната Ла Мар?, ще превземат сцените на Летния театър в морската столица и Зала 1 на НДК в София.

По време на двата си концерта музикантите ще предложат част от новият си албум, който записват в момента в Мадрид, съобщиха организаторите на събитие ART BG.
Последното, което чухме от „Чамбао“ беше двойния им албум: „10 A?os Around The World“ (10 години по свята), който бе издаден през 2013 година.

Компилацията е специална с това, че в нея взимат участие изпълнители от цял свят, като гост-музиканти. Ремикси и нови аранжименти в комбинация с имена, като: Рики Мартин, Пако Фернандес, Чезария Евора и Некка, само подсказват, че винаги можем да очакваме още и още от „Чамбао“.

„Чамбао“ зпълняват характерен стил музика, познат като „фламенко чил“ (Flamenco chill). Песните на групата представляват приятна и отпускаща смесица от традиционни испански фламенко-ритми, електронна музика и джаз.

Вижте и

Името на бандата – „Чамбао“, на испански език означава сламен навес на плажа, който предпазва от дъжд, вятър или слънце. Групата се формира в Малага, провинция Андалусия и първоначално представлява трио – Мария (известна още като Ла Мари или Rossa Maria – „Червената Мария“), Едуардо и Дани.

Впоследствие, обаче, Дани напуска групата и в нея остават само двама. До момента Чамбао имат издадени три самостоятелни албума, като сред най-известните им песни са Playas de barbate, Pokito a poko, Como el aqua и др. Чамбао посещават за първи път България на 23 септември 2006 г. и изнасят концерт в София. По-късно, през 2007 г., те посещават последователно Пловдив, Бургас, Созопол и Варна.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре