Сега четете
Международен фестивал на занаятите и изкуствата се проведе в Орешак

Международен фестивал на занаятите и изкуствата се проведе в Орешак

oreshakОт 1 до 3 май Националното изложение в троянското село Орешак бе панорама на „Jрадиции и атмосфера от миналото“, на „ценности и особености на съвременния бит на различни народи“, представени от най-добрите им майстори. На експозиционна площ от 3200 кв. метра бяха показани повече от 1800 експоната на 162 автори от 14 страни, обединени от мотото „Единство в многообразието“. На церемонията – откриване на фестивала някои от тях имаха и дипломатическо представителство.

Сред гостите на тържеството бяха посланиците на Палестина, Индонезия и Мароко, генералният консул на Турция в Пловдив, вицеконсулът на Русия в Русе, временно управляващият посолството на Судан в София, съветници в посолствата на Полша и Китай у нас, директорът на португалския културен център в българската столица. Международната културна проява в Орешак бе уважена също от народните представители Корнелия Маринова, Димитър Геров и Антон Долапчиев, от областния управител д-р Мадлена Бояджиева, от игумена на Троянския манастир – Велички епископ Сионий и други.Този фестивал е израз на нашата обич.

Нашата обич към планината, която е давала на хората тук сила и твърдост, към традициите и нашите занаяти, към предприемчивостта и творческия дух на троянци. Но този фестивал е и една мечта. Мечтата ни Троян да стане разпознаваемо място в света и да намери верния път към другите народи.

Мечтата ни нашите гости да се връщат отново при нас, за да правят бизнес и да се забавляват като туристи, каза в приветствието си Донка Михайлова, кмет на Троян. Така тя даде старт на проявата, която след това продължи с обиколка на Изложението.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре