tv7TV7 е имало разделение на няколко групички сред журналистите. Част от тях подкрепяли напълно действията на Николай Бареков, а друга част били категорично несъгласни. Това обясниха пред bTV водещите на телевизията, задлъжняла пред КТБ, Лара Златарева и Валя Войкова.Войкова коментира изявленията на бившия си шеф, който твърдял, че без него телевизията е станала кругла нула. Тя разкри, че той често се хвалел: „Такива мижитурки, каквито работят там, не биха могли да направят Костинброд.

Аз направих Костинброд”.По думите на Войкова, „Аферата Костинброд” си е била изцяло дело на Бареков, ДАНС и прокуратурата. „Седмици по-късно колеги отказаха да излязат на терен, защото не бяха съгласни с политиката на телевизията”, разказа тя, цитирана и от блиц. Двете журналистки признаха, че действително е имало нареждане в началото на антиправителствените протести да се повтаря, че те били „малобройни”.Лара Златарева, популярна като Кака Лара, също се оплака от отношението на бившия си началник Бареков. В едно нейно предаване на тема наркотици Бареков пожелал да се включи по телефона.

Тя се съгласила, но не знаела какво имал да каже той. След това журналистът й изчел дълго „конско” за това „как може да не знае какво иска да каже” и получила критики, че предаването й било скучно, а тя водела апатично и гледала тъпо. Подобни сцени имало често.Лара призна, че й било много тежко, когато цялото й семейство било на протестите, а тя не могла да присъства заради телевизията. „На всички така ни се пада, защото мълчахме цял живот”, каза тя с насълзени очи.

Дата: 02.05.2015 09:56  Източник: Любословие/petel.bg