„Надиграй ме на неделното хоро“ стартира по БНТ2

Тази неделя unnamedв ефира на БНТ 2 стартира шестия сезон нафолклорното реалити „Надиграй ме на неделното хоро“

Традицията на неделните хора на открито стартира в ефира на БНТ 2. Телевизията ще излъчи първия епизод от шестия сезон на най-българското реалити в ефира – танцовото шоу „Надиграй ме на неделното хоротази неделя, 3 май от 21:00 часа.

В продължение на осем седмици „Надиграй ме“ ще предизвика в пряк двубой уменията в народните танци на състави от цялата страна. За първи път шоуто излиза извън студиото да възроди традицията на неделните хора на открито в градове и села.„Надиграй ме на неделното хоро“ ще посети седем града в България, а големият финал ще бъде през юни в София, когато в надиграването ще се включат всички победители от градовете, а жителите и гостите на столицата ще се хванат на неделното хоро.

Танцовото шоу на колела ще поведе китният български град Самоков, където преди две седмици фолклорното предаване събра малки и големи на надиграване на мегдана.Първите, които се изправят в танцов двубой в ефира тази неделя, са състави от региона на Самоков – „Рилски ритми” към читалище „Отец Паисий-1910” – с. Доспей с ръководител Теменужка Ковачка, и „Виделина” към читалище „Виделина-1932” – с. Широки дол с ръководител Екатерина Ковачева.

Водещите – хореографът Асен Павлов и новото попълнение – актьорът Божидар Попчев, ще преведат съперниците през четири кръга, в които те ще трябва да дадат всичко от себе си, за да излъчат крайния победител. Как се справят те с българските хора, ще следи и оценява компетентното жури в състав Антоанета Асенова – педагог по български народни танци и хореограф, д-р Евгения Грънчарова от Институт за етнология и фолклористика към БАН и носителят на „Оскар“ за фолклор за 2012 г. – хореографът Димитър Манов.

Тази неделя живото шоу гостува в Габрово, където ще се надиграват танцов клуб „ Боженци” и танцов клуб „Габрово 2002” с ръководител Цветелина Атанасова.„Надиграй ме на неделното хоро“ припомня на хората една прекрасна традиция –танца под открито небе така, както се е случвал през годините, когато мегданът е бил единствената „социална мрежа“, а хорото – начин на изразяване и на общуване“, каза Екатерина Генова, директор на Дирекция „БНТ Свят и региони“.

Вижте и

До този момент „Надиграй ме” има пет сезона в ефира на БНТ 2 и БНТ Свят, като победители в първите три станаха участници от Силистра, Гоце Делчев и Девин. През 2013 г. се проведе и „Надиграй ме” за деца, в което се включиха детски танцови школи от цяла България. Победител стана ансамбъл „Габровче”. През 2012 г. ефирът на БНТ беше домакин на голямото балканско надиграване „Надиграй ме на Балканите”. В танцовата надпревара се включиха отборите на Македония, Румъния, Гърция, Турция и България, а големият победител бе отборът на Турция.

Кой кого ще надиграе в първия епизод на „Надиграй ме на неделното  хоро“ в Самоков – гледайте на 3 май от 21:00 часа, само по БНТ 2! 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре