poligrafiaПо случай своята 25-а годишнина вестник „168 часа” организира Академия за разследваща журналистика за печатни и електронни медии. В последния ден от академията участниците ще получат сертификати за завършено обучение.

ПРОГРАМА 27-29 април 2015 г., София

ПЪРВИ ДЕН – 27 АПРИЛ

От 10 до 11,15 ч.

Слави Ангелов – “Рискови ситуации в разследващата журналистика и добиване на информация от престъпния свят”
Слави Ангелов е главен редактор на в. “168 часа” и специален кореспондент на в. “24 часа”. Автор на документални книги „9 милиметра”, „Взлом” и „Наглите”. Сценарист на криминалната линия на сериала “Под прикритие” и автор на документалната поредица на БНТ “На прицел”.

От 12 до 13,15 ч.

Алексения Димитрова – “Как се разследват българи в чужбина”
Алексения Димитрова е разследващ журналист във в. “24 часа” с над 25-годишен опит. Автор е на документалните книги “Железният юмрук – в българските и американските секретни архиви”, “Войната на шпионите”, “Тайните досиета на царя” и “Отдел за убийства”.

От 13,40 до 15 ч.

Радомир Чолаков – “Защита на авторското право или как да се борим с плагиатството”
Радомир Чолаков е юрист със 17-годишен опит в медиите. Изпълнителен директор на БНТ, ръководител на Правен отдел на Вестникарска група “България”, председател на Комисията за журналистическа етика в печатните медии, автор на “Право на радио- и телевизионните организация в България”, съставител на “Медийно право. Речник на основните понятия”.

ВТОРИ ДЕН – 28 АПРИЛ

От 10 до 11,15 ч.

Миролюба Бенатова – “Особености на вестникарския и телевизионния репортаж”
Миролюба Бенатова е един от най-добрите телевизионни разследващи журналисти в България, автор на над 50 документални филма, водещ на предаването “Хрътките” по Би Ти Ви. В момента води своя авторска рубрика за “Нова телевизия”.

От 12 до 13,15 ч.

Георги Милков – “Подготовка и действия при отразяване на международни военни конфликти”
Георги Милков е редакционен директор на списание “Гео”, специален кореспондент на в. “24 часа” и професионален пътешественик. Военен кореспондент на вестника в Ирак и Афганистан. Отразява от Триполи СПИН делото срещу българските медицински сестри.

От 13,40 до 15 ч.

Йово Николов – “Разследваща журналистика – теория, практика и технология”
Йово Николов е дългогодишен анализатор в сектор “Сигурност”, автор на стотици разследвания. Работил е във вестниците “24 часа” и “Континент”. Днес е отговорен редактор на в. “Капитал”.

ТРЕТИ ДЕН – 29 АПРИЛ

От 10 до 11,15 ч.

Иван Михалев – “Икономически разследвания – технология и критични моменти”
Иван Михалев е търговски директор на Вестникарска група “България”, бивш главен редактор на в. “Труд”, специален кореспондент на в. “Капитал”. Автор на книгата “Вестникът в епохата на интернет”, доктор по обществени комуникации и информационни науки.

От 12 до 13,15 ч.

Йордан Симеонов – “Фотографски техники в журналистическото разследване”
Йордан Симеонов работи като фоторепортер от 1996 г. Завършил е обучение по фотожурналистика от World Press Photo. Работил е за чуждестранни издания и агенции, както и за вестниците “Континент” и “24 часа”. Печелил е множество награди от конкурси.

От 13,40 до 15 ч.

Станимир Въгленов – “Преход на разследващата журналистика от традиционни към онлайн техники”
Станимир Въгленов е директор “Онлайн издания” на ВГБ и дългогодишен разследващ журналист във в. “24 часа”. Написал стотици разследвания, отличен с множество награди. Автор е на книгата “Свалят правителството”