Modern Woman with a Smartphone and TabletБАИТ организира кръгла маса “Единен цифров пазар чрез е-управление и дигитално предприемачество”, която ще се проведе на 20 април от 16:00 часа, съобщиха от Асоциацията.Кръглата маса се провежда в рамките на проекта WATIFY, чиито изпълнител за България е БАИТ.

Темата е изключително актуална за ЕС, който върви към единен цифров пазар. Това налага страните-членки да създадат свой единен цифров пазар, който да включва следните елементи – електронна свързаност на бизнеса и гражданите във всяка точка на страната, електронни услуги за бизнеса и гражданите, дигитална трансформация на икономиката, дигитално предприемачество, образование – съобразено с новите умения, необходими за дигиталния пазар, иновации и защита на информацията.

Специално участие в дискусията ще вземе заместник председателят на ЕК и комисар за единния цифров пазар Андрус Ансип, който ще направи 20-минутно експозе на тема “Доверие, услуги, прозрачност – е-правителството като ключов елемент на европейския единен цифров пазар”.

В първия панел участие ще вземат също и вицепремиерите Румяна Бъчварова и Томислав Дончев, както и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и генералният директор на европейската IT асоциация Digital Europe Джон Хигинс. Вторият панел на събитието ще бъде посветен на насърчаване на дигиталното предприемачество и създаването на е-менторинг екосистема.

Към всички участници ще могат да бъдат задавани въпроси в рамките на дискусията.

Любословие по : http://www.bgonair.bg/bulgaria/2015-04-20/bait-s-kragla-masa-za-edinen-tsifrov-pazar?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed