Сега четете
Форум КЛЮЧ за девети път: да споделим промяната!

Форум КЛЮЧ за девети път: да споделим промяната!

В рамките на няколко часа залата на Модерен театър в София ще домакинства на осемнадесети април Форум КЛЮЧ. Темата на това девето издание е „Сподели промяната“. Осем КЛЮЧари, както организаторите наричат вдъхновяващите личности, поканени с примера си да запалят участниците, ще споделят промяната, която работи. Дали бизнес с кауза или социално предприемачество, нестандартен начин да помагаш за опазване на околната среда или прословутото „от нищо – нещо”, на Форум КЛЮЧ всеки участник намира нещо за себе си. Нещото, което го кара да се вдъхнови и да действа за промяната, която той самият иска да види в обществото и света около себе си.

 

Тазгодишното издание на Форум КЛЮЧ ще бъде единствено за годината. То ще започне в 13:30 часа, а залата ще бъде отворена за регистрация още в 12:45. Регистрацията е безплатна и всеки може да си вземе билет от страницата на форума http://forum-klyuch.info/upcoming/ !

DSC02324-300x199

Изборът на КЛЮЧари обещава да срещне гостите с наистина интересни лектори. Събитието ще открие актьорът Станимир Гъмов. Ще се включат още Люба Христова – основател на СОХО, Ашод Дерандонян – създател и лице на кампанията в подкрепа на хора с увреден слух „Заслушай се”!, Волен Аркумарев от Българското дружество за защита на дивите птици, Калина Иванова – създател на социална пералня за хора с психически разстройства,  Павел Кунчев от платформата TimeHeroes, проф. Снежина Танковска от НАТФИЗ, която ще говори за това как изкуството променя младите хора и Хари Ешкенази от Фортисимо клас, който по уникален начин приковава вниманието на учениците с класическа музика.

 

В третата част на Форум КЛЮЧ вниманието ще е насочено към платформата Гласът ни!, където гласът ни има значение. Ще има интерактивни работилници и дискусии в пространството пред самата зала в Модерен театър. Организаторите са подготвили специална изненада за своите гости.  Форум КЛЮЧ ще бъде адаптиран и за хората с увреден слух. По време на целия Форум ще имаме жестов превод. Това ще даде възможност на участниците с увреден слух в залата да се чувстват толкова комфортно и да участват също толкова активно, колкото и всички останали. Видеоматериалите в презентациите по време на събитието ще бъдат снабдени с български субтитри, за да бъдат достъпни и за всички хора с увреден слух, които ще следят КЛЮЧ с помощта на LifeStream.

 

Форум КЛЮЧ е младежко събитие, подходящо за хора от всяка възраст – от младежи на години до младежи по душа. То събира млади, изявени и мотивирани хора и им дава сцена, за да споделят промяната. Това е реална, случваща се и устойчива инициатива в полза на обществото. Събитието се гордее с интензивния интерес, на който се е радвало досега – над 3 000 са посетилите го, повече от 1 000 зрители са наблюдавали преките излъчвания в Интернет, а лекторите, които са презентирали напълно безвъзмездно, са над шестдесет.

 

С кои от тях предстои да се срещнете на това издание:

Хари Ешкенази, основател и основен двигател на Националната образователна програма „Фортисимо Клас”, ще разкаже как той и екипа от учители и съмишленици на програмата са открили и находчиво използват ключа на децата към класиката, за да я опознаят и приемат със сърцата си по един нов начин.

Вижте и

Калина Иванова, управител на Комплекс за психично-здравни услуги в Слатина, ще представи Обществена пералня „Зелена”. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с този проект за социално предприемачество като път към преодоляване на обществените нагласи спрямо хората с психично-здравни проблеми. Проектът е полезен с това, че чрез него се осигурява заетост на лицата с увреждания и се създават условия за развитие на личностния им капацитет.

За гостите на форума с интереси към природозащитните каузи форумът също ще е полезно предложение. Волен Аркумарев от Българско дружество за защита на птиците  е поканен да говори в таи сфера, и особено за опазването на разнообразието и естествения ареал на птиците.

За стратегическата роля на актьорите за обществото ще  сподели визии проф. Снежина Танковска от НАТФИЗ. Гостите ще се запознаят с размисли за себеопознавателната функция на досега с театралното изкуство.Или казано иначе, как театърът ни връща към началото на всичко – любовта.

Посетителите на Форум Ключ ще иамт възможността да се срещнат и с лектора Ашод Дерандонян, инициатор на кампанията „Заслушай се!“ в полза на  хората с увреден слух в България.

Люба Христова, предприемач, допълва избора от лектори, поканени да се включат към събитието този ден. Тя е създател на едно от първите у нас работни пространства за споделено ползване – SOHO. За нея то се явява пресечна точка на многобройни мечти, идеи и вдъхновения.

По темата работи: Мария Тодорова, 08.04.2015 г.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре