balet vurhu ledДомът на културата “Борис Христов” ще бъде със замразена сцена, за да се превърне в ледена пързалка, а приказната атмосфера ще се допълва от оригиналната сценография произведена от майсторите на световноизвестният Марински театър

Държавният “Балет върху Лед” на Санкт Петербург гостува с две представления за първи път в Пловдив. “Господарите на Леда” гостуват у нас с класиките “Спящата Красавица” и “Ромео и Жулиета” по оригиналните творби на Пьотр Илич Чайковски и Сергей Сергеевич Прокофиев.

 Домът на културата “Борис Христов” ще бъде със замразена сцена, за да се превърне в ледена пързалка, а приказната атмосфера ще се допълва от оригиналната сценография произведена от майсторите на световноизвестният Марински театър.

Фигуристите от санктпетербургския леден балет са известни в цял свят и като “господарите на спорта в Русия” заради многобройните им победи на състезания – в състава в различно време са участвали 20 от най-популярните руски състезатели по фигурно пързаляне. А в момента младите артисти се обучават от европейските и олимпийски шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов.

Спектаклите на балета имат огромен успех навсякъде, където са гостували. Обичани са в САЩ, Канада, Южна Америка, Швеция, Швейцария, Германия, Испания, Гърция, Португалия, Ирландия, Финландия, Сърбия, Румъния, Словения, Турция, Китай, Тайланд, Корея.

Световните медии ги определят като неподражаемо шоу – не само балет, а едно невероятно съчетание между театър, танц, костюми и кънки на лед, всичко това вплетено в изключителено, спиращо дъха зрелище. Магнетизмът на това шоу пленява малки и големи. Една вълшебна приказка в началото на зимния сезон!

Любословие по livenews.bg