Сега четете
Посетители стават част от триизмерните експонати в музей

Посетители стават част от триизмерните експонати в музей

interactive-museum-3d-art-in-island-manila-49

Музей във Филипините предприе необичайни действия, за да привлече посетители – разреши им да станат част от изкуството чрез уникални триизмерни инсталации. Създаденият от група корейски творци музей има около 100 триизмерни творби и окуражава хората да се снимат с тях.

Всяка картина е създадена така, че когато се снима от различен ъгъл, който създава оптическата илюзия, че човекът е част от нея. Цялостната концепция е посетителите буквално да се докоснат до изкуството, което е забранено в другите музеи.

3d muzei

„Приканваме посетителите да се снимат с картините във всички пози, които могат да им хрумнат. Това е уникалното на нашия музей.“, заяви Маргарете Мамауаг – мениджър на музея.

Във всяка от залите има различно течение в изкуството – от Мона лиза на Леонардо Да Винчи до Писъкът на Едвард Мунк. Така посетителите се запознават с различни творби, представени в уникален триизмерен образ. От музея се надяват съвсем скоро да увеличат колекцията си и да могат да създадат уъркшопове за ученици, проявяващи интерес към изкуството.

Вижте и

3d muzie 2

 

Любословие по ekipnews.com, снимки: DeMilked.com

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре