Българската национална телевизия ще бъде домакин на 13-то издание на „Детска Евровизия 2015”. Най-престижният детски песенен конкурс в Европа ще се проведе на 21 ноември в зала „Арена Армеец” в София.

“Крисия, Хасан и Ибрахим дадоха този шанс на България и БНТ.
С голяма надежда участвахме в Малта и бяхме много впечатлени от таланта, енергията и емоциите на всички деца в конкурса. Надяваме се България като домакин да даде ново поле за изява на младите таланти от цяла Европа, като същевременно ги направи съпричастни към красотата и традициите на нашата страна.” – заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова. imagesUSZWMHKT
Песенният конкурс ще се излъчи на живо и е подходящ за всички аудитории. Милионите зрители ще могат да гледат състезателите пред телевизионния екран или на наживо в Интернет. Победителят ще бъде избран от журито и вота на участващите страни в състезанието.

Интересът на телевизионните оператори от цяла Европа към Детската Евровизия остава висок. През 2014 година в конкурса участваха 16 страни. Това е най-големият брой, участващи държави от 2007 година. Няколко от тях вече са започнали да търсят своите нови изпълнители на възраст между 10 и 15 години, които ще имат честта да представят страната си.

В конкурса могат да участват само телевизионни оператори, които са членове на Европейския съвет за радио и телевизия.

Детската Евровизия е едно от най-престижните събития за таланти в света и в нея участват деца на възраст между 10 и 15 години. За първи път конкурсът се провежда през 2003 година в Копенхаген, Дания. През годините Евровизия се наложи като безспорна школа за откриване и утвърждаване на нови таланти, отстоявайки четири основни ценности – общуване, разнообразие, творчество и уважение. Досега България е участвала четири пъти в надпреварата – през 2007 г. с Бон-Бон, през 2008 г. с Кръстияна Кръстева, през 2011 г. с Иван Иванов и миналата година с Крисия, Хасан и Ибрахим.

По темата работи: Мария Тодорова, 30.03.2015 г.
Източник на изображението: E-stiker.bg