Сега четете
Софийски фестивал на науката 2015 г.

Софийски фестивал на науката 2015 г.

sofiiski festival na izkustvotoЗа пета поредна година у нас ще се проведе Софийският фестивал на науката  в периода от 14-17 май 2015 г. Изключителна възможност да се за забавляваме, удивим на иновативността в науката, да видим чудесата на света и да се запознаем с млади и вече утвърдени обаятелни учени. И разбира се придобиването на елементарна научна грамотност е отговорност на всеки от нас като членове на модерното демократично общество.

Създаден през 2011 г. от Британски съвет и Форум Демокрит, под патронажа на Министерството на образованието и науката, още с първото си издание фестивалът спечели голям брой фенове.

Фестивалът е мястото, където няма граница между наука и култура. Събитието е включено в Културния календар на София и се провежда в партньорство със Столична община.

В партньорство с Издателство „Изток-Запад” във форума ще се включи проф. Ричард Докинс.

Професор Ричард Докинс е най-известният и яростен атеист в света. Автор на книгата „Заблудата Бог”, която беше призната от атеистите в света, като най-добрата книга, която доказва, че няма Бог. И сега този човек изведнъж каза: „Аз не мога да бъда сигурен, че Бог не съществува …”, като по този начин нанесе съкрушителен удар на привържениците на своите атеистични убеждения, които той проповядваше до днес.

Сензационното изявление стана в дебат на живо, който се излъчваше в интернет и Twitter. Дебатът бе между архиепископа на Кентърбъри д-р Роуан Уилямс и яростния атеист проф. Ричард Доукинс.

Фестивалът ще бъде открит официално на 14 май 2015 г. с „Лаборатория за слава FameLab ALL STARS”. През следващите дни очаквайте програми за ученици и семейства, домашна научна лаборатория, науката в помощ на медицината и други интересни преживявания.

Мястото за наука отдавна не са само лабораториите и академичните институти. Всяка година пространството около Театър София в парка Заимов се превръща в „научен панаир”.

Вижте и

Едно от местата, където ще искате да дойдете поне няколко пъти е шатра „Експлораториум”, където можете да видите науката в действие. Учените ще ви показват експерименти, можете да играете образователни игри и да научите интересни и полезни неща.

Последвайте „Пътеводител на научния стопаджия” до Зона 42, за да надникнете в бъдещето, но също и да научите какви са били технологиите в миналото. Елате да се забавлявате с роботите, които приятелите от Робопартанци, са подготвили тази година, и да научите как могат да бъдат програмирани за различни задачи.

Любословие по cross.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре