Сега четете
Музеят в Кюстендил подготвя етнографска изложба от дарения

Музеят в Кюстендил подготвя етнографска изложба от дарения

17560701Регионален исторически музей – Кюстендил подготвя етнографска изложба от дарения на сестрите Христина и Мила Милчеви, съобщиха от културния институт. Изложбата, наречена „Откровеност в багри и форми”, ще бъде открита на 24 март.

Дарителките Христина и Мила Милчеви са потомки на стар род от Босилеград, Западните покрайнини. Христина Милчева е родена в Кюстендил. Завършва държавни и правни науки в Софийския университет „Свети Климент Охридски”, но посвещава живота си на словото. Работи като журналист на свободна практика и осъществява за първи път в практиката на българското радиоизлъчване директни репортажи от откриването на художествени изложби.

Заедно с това упорито работи и усъвършенства познанията си в областта на възрожденските занаяти и изкуството на старите български майстори, плод на което е и първата й книга „За майсторите, цветорезците и зографите”. Мила Милчева е завършила Художествената академия в София. Работи преди всичко в областта на живописта и портрета.

Вижте и

В продължение на дълги години, тя е доцент във Volkshochschule в Мюнхен, където преподава рисуване, живопис и портрет. Член е на съюза на немските художници и името й фигурира в енциклопедията “Who is Who” на 20-те хиляди най-известни личности в Германия.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре