red hot chili pipersШотландската група Red Hot Chili Pipers ще открият юбилейния “20-ти салон на изкуството” в НДК на 11 май в зала 1. Култовата гайдарска банда идва за първи път у нас по покана на Националния Дворец на Културата, организатор на мащабното събитие.
Не бъркайте Red Hot Chili Pipers с култовата рок банда Red Hot Chili Peppers. Разликата в звученето е минимална, но “pappers” означава „чушки“, а“pipers” – гайди. Red Hot Chili Pipers е шотландска група, основана през 2002 г., свиреща „келтик рок“. Не веднъж гайдарите са били специални гости на събития, организирани от нейно величество Кралицата, сър Пол Майкартни, сър Алекс Фъргюсън или пък на Шотландския отбор по ръгби.

В шоуто ще се включат и десет български гайдари, водени от българския космически глас Валя Балканска.Red Hot Chili Pipers сами определят стила си, като “Bagrock”,  сливайки традиционна шотландска музика с поп и рок хитове.

Очаква се на 11 май, зала 1 да бъде разтърсена от култовите Thunderstruck (AC/DC) и Smoke On The Water (Deep Purple) в гайда-вариант, както и хита Селин Дион от филма “Титаник“.Кулминацията ще бъде общото изпълнение на българските и на шотландските гайдари,  а публиката ще бъде призована за арбитър в надсвирване.

Билетите за шоуто на RED HOT CHILLI PIPERS със специалното участие на Валя Балканска и родопски гайди на 11 май в зала 1 на НДК, са в продажба от днес /25.02.2015/ на цени от 30 до 60 лв., според мястото в залата. Те могат да бъдат закупени от касата на Билетен център в НДК и ексклузивно – в мрежатa на Ticketportal.bg, касата на зала “Арена Армеец”, верига магазини на Office1Superstore, Booktrading, книжен център “Гринуич”, магазини “На Тъмно”.

http://www.kmeta.bg/