hqdefaultСред гангстерите и мафиотите съществува суеверие, че откровенията, особено когато са във вид на интервюта и мемоари, са проява на слабост и носят лош късмет.

Антон Милтенов-Клюна е застрелян на 30 юли 2005 г. заедно с аверите си Иван Призрака и Николай Добрев-Цайса. След няколко интервюта и книга в две части, озаглавена „Тайните на мутрите 1 и 2″, е убит и журналистът Боби Цанков, обвиняван нееднократно в измамшгчески схеми, който не отрича близките си отношения с Клюна и други мафиоти от този калибър. „В България няма мафия. Има едни хора, които изскачат отнякъде, набират скорост, след това някой ги гръмва и приключват. Защото, когато има мафия, има ред, а в Бътгария е анархия”, твърди Боби Цанков.
Две фатални интервюта има и бившият борец и летописец на мутрите Георги Стоев, автор на 10 книги за групировките.

Малко след признанията си в „Сеизмограф” и в „Горещо”, Стоев е застрелян. Това се случва на 7 април 2008 г., близо до хотел „Плиска”.

Приживе плодовитият ъндърграунд писател се хвали, че е бил част от силовите бригади на Поли Пантев, заедно с Бен Търпин. Георги Пехливанов, Момчил Бенев, Георги Бенковски и Евгени Стефанов – Женята. както и че е притежавал един от 12-те пръстени, раздавани от Поли Пантев на най-близките му довереници.

Дата: 20.03.2015 00:01 Източник: Любословие по в. Политика – стр. 3