808ddf91240262ae61377a7a250b6056За 17-ти път в Добрич ще се проведе средношколският поетичен конкурс „Възкресения”. Негови организатори са Регионалният исторически музей (РИМ) в добруджанския град и един от регионалните вестници в добруджанския град. Това съобщи Кремена Митева, главен уредник на Дом-паметника „Йордан Йовков” в Добрич

. През годините форматът на конкурса не се е променял, той е за автори на възраст между 13 и 19 години, посочи Кремена Митева. Младите поети могат да участват в конкурса с до три непубликувани творби, които трябва да бъдат представени в три екземпляра.

Творбите се изпращат или по пощата, или по електронен път на посочените адреси в сайтовете на организаторите, както и в профилите им в социалните форуми. Конкурсът е посветен на големия християнски празник „Великден” и традиционно както всеки път резултатите ще бъдат обявени на Велика сряда, каза Кремена Митева. Освен на страниците в интернет на двата организатора резултатите ще бъдат публикувани и на страницата на LiterNet – специализиран портал за електронно публикуване на текстове от класическата и Съвременната българска и чужда литература и критика.

Срокът за изпращане на творбите за участие в конкурса е 31 март тази година. Както всяка година и тази наградите ще бъдат символични парични поощрения, грамоти и книги, „защото най-вече чрез книгите искаме да поощрим младите хора да продължават да пишат и разбира се да четат”, посочи Кремена Митева.

Жулиета НИКОЛОВА,  Дата: 18.03.2015 15:05
Източник: www.focus-news.net
Добрич.