BNT_Paraskeva Djukelova i Stefan Shterev_2Лентите от челната десетка ще станат ясни в азбучен ред, а победителят – през юни

Как зрителите подредиха стоте си любими български филма в класацията на „Лачените обувки на българското кино“? Отговорът на този въпрос ще стане ясен тази събота и неделя (21 и 22 март), когато БНТ 1 ще излъчи поредните гала вечери на мащабния си проект, посветен на 100-годишнината на българското кино.
Остават още два дни, в които всеки може да избере и гласува за любимата си кинолента, създадена през столетието от далечното минало до наши дни в анкетата, публикувана на сайта на БНТ. Точно 23:59 минути на 18 март анкетата ще бъде затворена, за да могат да бъдат обработени резултатите от нея.
В живите предавания през уикенда водещите Параскева Джукелова и Стефан Щерев ще обявят подреждането на стоте предложения в обратен ред от 100 до 11. Финалната десетка, от която през юни ще бъде излъчен любимият български филм на зрителите, също ще стане ясна, но там филмите ще бъдат подредени не според получените гласове, а по азбучен ред.
В бляскавото киностудио на „Лачените обувки на българското кино“ отново ще бъдат любими лица от екрана, кино- и театралната гилдия, които ще коментират резултатите и ще споделят спомени и впечатления от богатата история на родното кино. Част от шоуто ще бъдат и „Обичайните заподозрени“, а Рут Колева, Мая Новоселска и Sentimental Swingers ще изпълнят хитове от любими български филми.
От 29 март в продължение на 10 поредни неделни вечери БНТ 1 ще излъчи отново и десетте филма, които ще попаднат в челната десетка. Всеки от тях ще бъде показан заедно с 15-минутен „филм за филма“ – модули, създадени от новата вълна български режисьори. В тях зрителите ще научат интересни неща за историята на съответната лента пресъздадени с почерка на младото поколение режисьори.

Гледайте живите студиа на „Лачените обувки на българското кино“ тази събота и неделя (21 и 22 март), от 20:45 часа, само по БНТ 1!