Сега четете
БТА подписа споразумение за сътрудничество с ЮНЕСКО

БТА подписа споразумение за сътрудничество с ЮНЕСКО

bta Днес в Париж генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова подписа споразумение за сътрудничество с БТА, представлявана от генералния й директор Максим Минчев.

Съгласно новото споразумение двете организации ще обединят усилията си в съвместни проекти, които да допринесат за разпространението на информация и популяризирането на приоритетите и дейностите на ЮНЕСКО.

„За нас е радост, че още една значима информационна агенция ще партнира на ЮНЕСКО в комуникациите, достигането до аудиториите и повишаването на информираността. Те са много важна част от усилията на ЮНЕСКО да мобилизира партньори от гражданското общество и медиите за постигане на нашите стратегически цели.“, коментира Ирина Бокова след подписването на споразумението.

Вижте и

Генералният директор на БТА Максим Минчев изрази задоволството си от постигнатата договореност за сътрудничество. Той припомни, че със своята 117-годишна история БТА е не само най-старата информационна агенция в България, а и една от най-старите в света. „Щастливи и горди сме, че БТА е първата българска медия, партнираща на ЮНЕСКО и се нарежда до големите като Асошиейтед прес, Ройтерс, Би Би Си, Синхуа, РИА новости. Агенцията е готова да организира инициативи за популяризиране на българското културно-историческо наследство, както и събития, които ще отбележат 70-годишнината от създаването на ЮНЕСКО и 60-годишнината от членството на България в организацията през 2016 г.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре