Сега четете
Кой преяжда с власт в управляващата коалиция?

Кой преяжда с власт в управляващата коалиция?

radan kunev„Твърдението, че Реформаторския блок е преял с власт е долна опорна точка, лъжа, който се разпространява по гьобелсов начин, за да стане истина. Всъщност ние сме преяли с отговорност, заради тежките министерства, които държим“, каза днес по Би Ти Ви единият от лидерите на формацията Радан Кънев.

Той посочи, че в министерството на здравеопазването няма нито един зам.-министър, свързан с блока, а всички са професионалисти. Същата била ситуацията и в министерствата на образованието и отбраната

Според него доказателство за непримиримостта към подобен подход е и скорошния скандал по повод ръководството на Комисията за защита на потребителите. „Лукарски беше подведен от свои подчинени, аз не съм предлагал председател, въпросът е приключен. Че има напрежение е добър знак, защото сме критични към себе си и помежду си се гледаме с тревога да не нарушим принципите си“, допълни Кънев.

В отговор на въпрос той изрази мнение, че колкото повече неща се променят, толкова повече ще са критиките към Реформаторите, че нищо не променят. Като успехи на блока Кънев посочи затварянето на язвата СГС, смяната на главния секретар на МВР и шефа на ДАНС. „Няма такова нещо като реформа на Борисов, на Москов, на Бъчварова, нужно е общо усилие. За закона на МВР работихме заедно, за енергетиката, също“, посочи още Радан Кънев.

Той добави, че се правят одити във всички министерства, които се държат от „Реформаторския блок“. Според него клеветата за преяждането с власт е тръгнала от Лютви Местан и затова е „библиотекарска опорна точка“.

Радан Кънев е на мнение, че българското управление в момента има един голям успех и това е стабилността. „Тя е основно във външнополитически план – връщането на еврофондовете е ясен знак за това. Има стабилизация и в сферата на институциите и изчистване на този гнилоч, който се е събрал през годините. Що се отнася до атаките, те идва от режима на Путин и ДПС“. посочи той.

Вижте и

Според Кънев с хората от парламентарната група на АБВ се работи трудно, защото те са с леви убеждения, но до разбирателство се стига, защото са експерти. Управлението на Борисов през втория му мандат той определи, като постигане на мир чрез компромис, по подобие на един от героите на Тери Пратчет.

„Искрено се надявам, че хората гласували за Реформаторския блок на първия тур на местните избори в Сърница, ще подкрепят кандидатът на ГЕРБ на балотажа“, каза Кънев. Той смята, че изборите в Сърница са знакови по две причини – разбиването на монопола на ДПС в районите с мюсюлманско население и фактът, че за местните избори ще има три основни партии – ГЕРБ, ДПС и РБ.

Любословие по bTV, „Тази сутрин“, 16.03.2015 г.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре