Сега четете
Преглед на печата от 13 март 2015 г.

Преглед на печата от 13 март 2015 г.

newspaper_press1Още седмица без ток в Родопите“, предупреждава „Стандарт“, като цитира областния управител на Смолян Недялко Славов. „Пускат ток от генератори в откъснатите села“, съобщава „Труд“.

Още седмица без ток в Родопите“, предупреждаваСТАНДАРТ, като цитира областния управител на Смолян Недялко Славов. „Пускат ток от генератори в откъснатите села“, съобщава ТРУД.

НОВИНАР информира, че хората, които не са успели да отидат на работа заради преспите, имат право да получат половин заплата. „Властта се готви за пролетните наводнения. Кандидатстваме за 19 милиона евро за борба със свлачищата“, допълва вестникът.

Новинар“ информира, че хората, които не са успели да отидат на работа заради преспите, имат право да получат половин заплата. „Властта се готви за пролетните наводнения. Кандидатстваме за 19 милиона евро за борба със свлачищата“, допълва вестникът.

„Труд“ и „24часа“ излизат с водещи заглавия, провокирани от притесненията за източване на активи от КТБ. „С промени в закона за банковата несъстоятелност двама синдици в КТБ ще следят сделки на квесторите“, съобщава „24 часа“. „Вкарват синдици в КТБ без съда. Фондът за гарантиране на влоговете ще поеме контрола“ над банката, пише „Труд“.

„Труд“ и „Стандарт“ подчертават, че всички партии са застанали зад предложенията на премиера Бойко Борисов и че промените за временен синдик ще бъдат гласувани най-късно идната сряда. „Делото за отнетия лиценз на КТБ ще е през април“, допълват „Новинар“ и „Монитор“.

Същият вестник съобщава за решението на Конституционния съд против част от разпоредбите в Закона за електронните съобщения от 2010 г., които задължават доставчиците на интернет и телефонните оператори да съхраняват трафичните данни за клиентите си в продължение на 1 г. и да ги предоставят при поискване от прокуратурата и ДАНС.

„Борисов взема разузнаването от президента. НРС ще се казва Държавна агенция „Разузнаване“ и ще е подчинена на Министерския съвет“, съобщава „Преса“, цитирайки законопроект на ГЕРБ и АБВ. „Президентът ще контролира НСО и половин разузнаване“, пише „Сега“. Според вестника се очертават „ожесточени“ дебати между ГЕРБ и коалиционните партньори от Реформаторския блок, които настояват за обединяване на военното и цивилното разузнаване.

Вижте и

„Бившият заместник-министър на вътрешните работи в първия кабинет на ГЕРБ Димитър Георгиев ще е новият шеф на ДАНС, твърдят „Преса“ и „Стандарт“. Информацията трябва да бъде потвърдена или отхвърлена най-късно до седмица.

„Пак тайно готвят удари в БАН“, съобщава „Дума“. „Да се разтури Общото събрание на БАН и вместо от него Академията да се управлява от двукамарна структура с участието на академици и член-кореспонденти. Такъв проект за промени в Закона за БАН, подготвен тайно от институтите, е бил внесен от председателя на академията Стефан Воденичаров в настоятелството и то го е одобрило. Присъствали са министрите Румяна Бъчварова и Томислав Дончев. Воденичаров представил промените като идея на министъра на образованието Тодор Танев“, твърди вестник „Дума“.

Дата: 13.03.2015 09:15

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре