Зелма Алмалех сн. Евгени Димитров

Зелма Алмалех
сн. Евгени Димитров

Днес на на 4 март рожден ден има колежката- еталон за професионализъм, точност, коректност и личност, която всеки ден преоткрива новите хоризонти на изкуството, литературата и културата.  Честит празник на Зелма от целият екип на Любословие.БГ.

Запази своят ентусиазъм, енергичост и нюх за новото, модерното и впечатляващо в новините и информацията.

Зелма Алмалех е български журналист и кинодраматург. Издател на сайта Въпреки.com – сайт за културата в изкуството и обществото. Бивш главен редактор на информационна агенция БГНЕС. Завършила Телевизионна журналистика и документално кино в СУ “Св. Климент Охридски”.

В продължение на 27 години работи в БНТ (редактор в “Документално кино”, отговорен редактор в “Ефир 2”, главен редактор на “Художествени програми”). Член на УС на БНТ (1999-2002). Била е експерт към отдел “Реклама и маркетинг” на издателство “Анубис”; медиен експерт към Международна организация по миграция; главен редактор на отдел “Публични комуникации” в Международен институт по здравеопазване и здравно осигуряване; редактор в БГНЕС, отдел “Вътрешна информация”.

От 9 януари 2008 г. до октомври 2013 г. е главен редактор на информационна агенция БГНЕС.
Автор на документални филми, част от които имат национални и международни отличия.
Носител на специалната награда на международния фестивал клас А в Карлови Вари за документалния филм “Присъдата. Вината”.

[spider_facebook id=”1″]