Източник: Youtube.com

На класически български филми ще заложи БНТ в празничната си програма в навечерието на Трети март и в самия ден на Националния празник. В понеделник от 14:00 часа по БНТ 1 зрителите ще видят първа част на лентата „Борис I: Покръстването“ на Борислав Шаралиев. Филмът с участието на Стефан Данаилов, Борис Луканов, Коста Цонев и Антоний Генов ще бъде излъчен в рубриката „100 години българско кино“. Зрителите ще имат възможността да видят втората част в празничния ден.

В понеделник от 17:30 часа БНТ 1 ще покаже и запис от концерта-спектакъл, посветен на 80-годишнината на Българското национално радио.

Водещите на предаването „55 лица от вашия живот“ Анна Ангелова и Драго Драганов са поканили на гости големия актьор Йосиф Сърчаджиев, а поредното издание зрителите ще видят от 19:15 часа. Великолепната игра на Сърчаджиев ще видим същата вечер от 22:40 в първата част на филма на Людмил Стайков „Време разделно“, където той играе заедно с Руси Чанев, Иван Кръстев, Аня Пенчева и други. Втората част ще бъде излъчена на Трети март.

В деня на Националния празник БНТ 1 и БНТ HD ще покажат пряко от Паметника на незнайния воин ритуала по издигането на националния трибагреник. От 12:30 часа в програмата е празничен концерт с участието на ансамблите „Филип Кутев“, „Тракия“ и „Пирин“.

От 18:25 часа е началото на прякото предаване на Тържествената заря-проверка по случай Националния празник на Република България. Събитието БНТ 1 ще излъчи директно от площад „Народно събрание“ в София.

От 20:45 часа в празничната вечер ще си припомним незабравимия филм „Всичко е любов“ на Борислав Шаралиев с участието на Иван Иванов, Янина Кашева, Мария Стефанова и други.

По темата работи: Мария Тодорова, 27.02.2015 г.