bulsatcom1-118-625x0Най-големият телевизионен оператор в България “Булсатком” разочарова абонатите си, които са близо 800 хиляди, пише “Блиц”. От компанията потвърдиха разкритието за проблемите им с “Нова Броудкастинг Груп” и съобщиха, че и този уикенд футболните двубои остават на тъмно. Топмачове като Литекс – Лудогорец, Локомотив (София) – ЦСКА и Берое – Локомотив (Пловдив) ще бъдат скрити за зрителите, защото „Булсатком” на този етап няма да пусне Диема Спорт HD и „Трейс Спорт Старс”.

“Далеч сме от разбирателство с „Нова Броудкастинг Груп”. В началото на 2015 г. те ни завишиха с 2 лева на абонат цената за пълния пакет, който включваше Нова телевизия, Диема, Нова Спорт, Кино Нова и Диема Фемили. Тогава удовлетворихме искането им. И какво стана? Увеличиха таксата, а някои от мачовете паднаха от ефир заради новия спортен канал Диема Спорт. Правят нов канал в движение, вдигат още цената… Всички тези промени, и то в движение, затрудняват и нас, и абонатите ни“ , обяви пред “7 дни спорт” търговският директор на “Булсатком” Тинко Тотев.

“Има и друго. Ние предполагаме, че от “Нова” са предложили други, по-добри условия на останалите оператори. Това също ни отдалечава от споразумение. Затова не съм оптимист, че през този уикенд ще предложим на абонатите си новите два канала Диема Спорт HD и „Трейс Спорт Старс”. Проблемът е чисто търговски. Ние не проявяваме излишен инат. Наблюдавам, че върви кампания срещу нас и се насажда тезата, че “Булсатком” едва ли не се инати и извива ръцете на “Нова”. Твърдо заявявам – няма такова нещо. Ние искаме да защитим собствените си интереси и тези на нашите клиенти по най-добрия начин. Няма да подписваме договори при неизгодни условия и на всяка цена”, добави Тотев.