Сега четете
ARKIA тръгва на дълги разстояния

ARKIA тръгва на дълги разстояния

A330-900neo_RR_AIZ_01_Airbus прави следващи пробиви в Израел с първата си сделка за широкофюзелажни самолети.

ARKIA – израелски авиолинии подписаха споразумение с Airbus за четири A330-900neo. Ангажиментът прави ARKIA първия клиент на Airbus за широкофюзелажни самолети в Израел и първия клиент за този вид в региона. Самолетът ще помогне ARKIA да разширят своите дейности на дълги разстояния. A330-900neo е икономически най-ефективния размер в категорията си, защото предлага намаляване на разхода на гориво с 14% за място, което представлява увеличение на диапазона на летене до 400 морски мили и възможно най-ниски разходи за поддръжка.
A330-900neo на ARKIA ще се присъедини към четирите A321neo, поръчани по време на авиошоуто във Фарнбъроу през 2012.

Концепцията на Airbus „Cross Crew Qualification” позволява на пилоти и инженери бързо да преминават от A320 с една пътека, към A330 с двойна пътека. Авиокомпаниите могат да работят и да поддържат двата типа с една и съща база пилоти и инженери. A330neo разполага с най-новите, 4то поколение системи за развлечение и осветление IFE. Нещо повече, той предлага свързаност на земята с мобилна телефония и достъп до интернет услуги, както и успоредно на борда безжични услуги, които позволяват на пътниците да имат достъп до Wi-Fi съдържание и услуги на своите лични електронни устройства.

“A330-900neo ще бъде ключов актив, който да ни помогне да растем ефективно по силно конкурентни международни дестинации на дълги разстояния от и за Израел. A330-900neo ще предложи на нашите пътници за директни полети на дълги разстояния най-новия продукт с голям комфорт на кабината,“ каза Нир Даган, президент и главен изпълнителен директор на ARKIA. „Благодарение на доказаната надеждност и горивна ефективност на семейството на A330, A330neo също така гарантира, че нашите мажоритарни акционери, Nakash brothers and Jordache Enterprises, ще са супер щастливи.”

Nakash Holdings е частен инвестиционен офис на Jordache Enterprises. Компанията управлява инвестиционен портфейл от много милиарди долари, включващ MG Aviation в Хонг-Конг, САЩ POLO Assn, търговия на дребно, селско стопанство, транспорт, производство, хотели и недвижими имоти, разположени в престижни локации по целия свят. Портфейлът от недвижими имоти се състои от търговски обекти, офиси, многофамилни и хотелски комплекси. Сред последните придобивания на групата са Versace Mansion и известния Art Deco Setai Маями Бийч.

„Ние сме щастливи, че постигнахме тази значима точка с ARKIA. Този ангажимент бележи най-новото ни партньорство с нарастващия израелския пазар и нашата първа сделка за широкофюзелажен самолет в Израел. A330neo е чудесен за ARKIA и нейните клиенти и чудесен за Израел „, заяви Джон Лийхи, главен оперативен директор клиенти на Airbus. „Комбинацията на A321neo с A330neo във флота на ARKIA ще позволи на авиокомпанията да се възползва от предимствата на уникалното сходство на самолетите на Airbus, предлагайки най-модерен с ненадмината ефективност и нисък разход на гориво аеродинамичен флот. “

Вижте и

Базиран на огромния успех на семейството на A330 с почти 1400 поръчки, доказани икономичност, гъвкавост и надеждност, A330neo ще включи най-новото поколение двигатели Rolls-Royce Trent 7000, аеродинамични подобрения и нови характеристики на кабината.

* * *

Контакт за медиите: Justin Dubon +33 6 749 749 51

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре