Анималия 1Можем ли да търсим някаква връзка между научната илюстрация и малката пластика? Има ли място реалистичното изкуство в дигитализираното ни ежедневие? Това са само част от въпросите, които си задават илюстраторът Милена Радева и скулпторът Илия Бояров, в резултат на което се ражда необичайният им проект Animalia.

След успешната премиера на проекта в София през есента на 2014 година, необичайният художествен проект на двамата талантливи творци предстои да посети и други български градове. Националното турне на Animalia се организира с медийната подкрепа на MIKA – онлайн списание за музика, култура и лайфстайл, и месечното издание за политическа култура A-Specto и в рамките на следващите 7 месеца ще бъде представена във Варна, Русе, Велико Търново, Банкя, Пловдив и Бургас. 

Анималия 2Тандемът Радева – Бояров канят всички да се включат в диалога на изложбата, като разгледат под лупа – в буквален и преносен смисъл, 25 научни илюстрации и 22 скулптури на редица познати, но представени по непознат начин животни. „Решихме да представим този своеобразен диалог между акварел и бронз и в други градове в страната, защото вярваме, че странната на пръв поглед връзка между илюстрацията в по-голям от стандартния размер и реалистичната скулптура в малък мащаб ще предложи на всеки посетител да открие нещо специално за себе си“, споделя Милена.

София, 18.02.2015 г.
Източник: PR Animalia