Сега четете
Параскева Джукелова и Стефан Щерев влизат в "Лачените обувкина българското кино"

Параскева Джукелова и Стефан Щерев влизат в "Лачените обувкина българското кино"

БНТ1 избира любимия филм на българските зрителиBNT_Paraskeva Djukelova i Stefan Shterev_4

Параскева Джукелова и Стефан Щерев ще бъдат новата двойка в ефира на БНТ1. Актьорите са водещи на специалния формат на националната медия, посветен на 100-годишния юбилей на българското кино – „Лачените обувки на българското кино“. Форматът стартира на първи март и в четири студийни предавания на живо зрителите ще могат да изберат любимия филм на България. Гостите в предаването – известни режисьори, актьори, сценаристи, оператори и критици – ще коментират златната стотица и тенденциите, които разкриват заглавията в нея. Заглавието е вдъхновено от класическия филм „Лачените обувки на незнайния войн“ на Рангел Вълчанов – режисьорът, признат от своите колеги за един от най-добрите в историята на българското кино. Първоначалният списък с емблематични български филми включваше 425 заглавия, като голяма част от тях бяха предложени от зрителите. Техният вот определи 100-те филма, които БНТ започна да излъчва от месец септември 2014 година. Любимите български филми могат да се гледат всеки ден от понеделник до четвъртък, от 23.00 часа по БНТ1.

Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ ще са част от представянето на седмото изкуство, и с изпълнения на живо в студиото ще припомнят оригинални песни и музика от любими български филми. Сценографията на кино формата е на Чавдар Гюзелев.

Водещите са едни от добре познатите лица на съвременното кино и театър. Параскева Джукелова става известна на аудиторията с ролята на Лили от „Сезонът на канарчетата“. Има множество национални награди с филми като „Емигранти”, „Изпепеляване”, „Време за жени”, „Съдилището“ и др. В кино биографията на Стефан са записани роли в „Лошо момче“, „Прогноза“, „Мисия Лондон“, „Втори дубъл“, „Жълтото куче“ и др., а през последните няколко години играе на театралната сцена в Сърбия. Не за първи път обаче харизматичните актьори ще застанат заедно пред камера. Преди три години те се срещат на снимачната площадка на българския филм „Джулай“.

Вижте и

„Свързани сме с тази професия не само като актьори. Всичките години, които сме прекарали пред камерата ни дадоха възможност да разберем какво се случва зад нея и сме абсолютно съпричастни с целия процес на правене на кино“, сподели Стефан Щерев. „Аз съм с една крачка пред Стефан, защото преди време бях водеща на едно много любимо на българските зрители предаване на БНТ – „Понеделник 8 и ½“. Имах възможността да се срещна с огромна част от тези български актьори, режисьори, сценаристи и хора, които са работили по създаването на българските филми. Мисля, че това е и една от причините да бъда поканена отново да водя заедно със Стефан „Лачените обувки на българското кино“, допълни Параскева Джукелова.

По темата работи: Мария Тодорова, 17.02.2015

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре