Сега четете
Нова тв пуска платен спорт и по кабел, и онлайн

Нова тв пуска платен спорт и по кабел, и онлайн

levskicska6
Най-зрелищните български мачове са между „Левски“ и ЦСКА, но все още не е ясно дали те ще са безплатни.

Всички мачове от българското първенство – HD, за 3,96 лв.

Платен спортен канал с българско съдържание – това ще се случи за първи път в ефира на 21 февруари.

Рисковата инвестиция е на „Нова броудкастинг груп“ компанията, която излъчва Нова тв и държи правата за българското първенство. Рискова, защото досега са правени поне два опита за подобно нещо – и все неуспешни. Когато трябва да се дават пари, повечето зрители се дърпат. Другата опасност е, че платеният канал може да бъде пиратствай. Нещо, което се случва често и с НВО – единствения работещ модел на платена телевизия засега у нас.

Всъщност каналите са два „Диема спорт“ и „Трейс спорт старс“. Ще се продават в пакет „Диема екстра“ от кабелните и сателитните оператори за 3,96 лв. В писмото, с което „Нова броудкастинг груп“ ги уведомява за новите канали, компанията обещава, че приходите ще бъдат поделени и с операторите.

Спортното съдържание ще може да се гледа и онлайн срещу заплащане. В този случай между зрителя и телевизията няма да има посредник. Как ще се плаща на месец или на мач, още не е уточнено, обясниха от медията.

Иначе „Диема спорт“ е програмиран да излъчва абсолютно всички мачове от „А“ група с перфектно качество – в HD резолюция. Всяка седмица ще се показват шестте мача от българското първенство. През уикенда ще има двубои от Английската висша лига. Отсега е ясно, че каналът ще дава и мачове от квалификациите за Европейското първенство през 2016 г. и Световното първенство през 2018 г. в зона „Европа“. За всички тях „Нова броудкастинг груп“ притежава правата за телевизионно и онлайн излъчване.

Боксът и баскетболът ще допълват спортната програма. Каналът ще пуска 12-те турнира професионален бокс на немската компания „Зауерланд Ивентс“ – промотърския клуб на Кубрат Пулев, професионалните боксови галавечери в Англия на компанията Matchroom Sport, както и Европейското първенство по баскетбол през август и септември 2015 г.

За парите, които всеки абонат ще плаща, има и още една екстра – медията изгражда ново спортно студио по западен образец. То е оборудвано с апаратура за видеоанализи, графики и визуализация на зрелищните спортни игри.

„Трейс спорт старс“ е канал, който до момента няма аналог у нас спортно-развлекателен. Той е светски и ще показва живота на спортните знаменитости. Не тренировките им, а всичко друго около тяхлюбов, бракове, разводи, хобита, апартаменти и коли. Докато екипът му заснеме подобни кадри от живота на българските спортисти, съдържанието му ще е преводно.

Вижте и

„Много съм щастлив, че започваме 2015-а с толкова силно предложение за феновете на спорта в България. Тази стъпка е част от дългосрочната ни стратегия за развитие на бизнеса и предлагането на все по-разнообразно и висококачествено съдържание на нашите зрители. Тя е и резултат от значителното увеличаване на спортното съдържание, чиито права придобихме през последните няколко години“, каза Дидие Щосел, главен изпълнителен директор на „Нова броудкастинг груп“.

Футболни мачове ще могат да се гледат и без пари в каналите на Нова тв. „Диема“ и „Нова Спорт“ ще продължат да излъчват българското първенство и Английската висша лига, но само по 1-2 мача, а не всичките. Къде обаче ще бъдат най-интересните, тв компанията все още обмисля.

Дата: 12.02.2015 00:01 Източник: Любословие по в . 24 Часа – стр. 24 Автор: ПАОЛА ХЮСЕИН, сн. Булфото

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре