20150212.jopfnrtvrfВ Ню Йорк катастрофира сътрудникът на CBS News Боб Саймън. В течение на много години Саймън работи като кореспондент на телевизионното предаване 60 Minutes на CBS News.

Той бе на 73 години. В момента на катастрофата журналистът се е намирал на задната седалка на автомобила. Шофьорът е изгубил контрол върху колата и се е забил в друг спрял на светофар автомобил. След това колата се е ударила в заграждение. Боб Саймън е починал, получавайки тежка травма на главата. Шофьорът е приет в болница с травми по ръцете и краката. В рамките на своята кариера Саймън е бил награждаван 27 пъти с наградата „Еми“.

20150212.sxbmxefexy
Саймън започва да работи за CBS през 1969 година в международните бюра на мрежата. През 1981 година той поема ресора Държавен департамент. През 1987 година той става шеф на кореспондентите за Близкия изток.

Получава огромно уважение за работата си по войната в Ирак, по-специално след като той и екипа му бяха заловени в първите дни на конфликта от иракските сили и държан 40 дни в затвора. Саймън се присъединява към екипа на 60 Minutes през 1998 година.