ndkЗа първи път от десетилетия в София на 9 март отваря врати нова театрална сцена. Името й е “Нов театър НДК”, а проектът беше представен днес в двореца на културата. “Нов театър НДК”, едно от добрите неща, които се случват в Двореца на културата. Директорът Мирослав Боршош: Мястото на подобен театър е в НДК. То е нещо, което безкрайно много хармонира с цялата ни представа с какво трябва да е пълно пространството на Националния дворец.

Средище за хора на духа. Режисьорът и директор на театъра Бойко Илиев: Искаме да съберем хора, които искат, могат и имат желание да се срещнат с публиката в едно ново свободно пространство. И актрисата Параскева Джукелова: Сега се надявам Бойко със своя наистина луд дух да проправи пътека на зрителите към театър в НДК.

Знам, че сме си говорили с него и че той много иска наистина тук, в тази зала, да се срещат актьори, които да искат да си партнират и да работят заедно, не просто по разпределение или по принуда по някакъв начин в държавните театри, както се случва. 40 спектакъла ще има само през март в “Нов театър НДК”. Билети ще се продават на билетния център на двореца.