san-remoОт 10 до 14 февруари италианският курорт Сан Ремо ще бъде домакин на фестивала на италианската песен, съобщава БТА. Двайсет изпълнители ще се борят за голямата награда, която ще бъде връчена в Деня на влюбените, на 14 февруари. Силният пол ще бъде представен от Нек, Марко Мазини, Джанлука Гриняни, Раф, Алекс Брити, Несли, Морено и Лоренцо Фрагола. Нежният пол ще бъде представен от Лара Фабиан, Анна Татанджело, Бианка Атзеи, Ирене Гранди, Нина Дзили, Малика Аяне, Киара и Анализа. В надпреварата ще участват също рокаджиите от групата “Диър Джак” и момчешката група “Ил Воло” (“Полетът”).

На феста ще има и два екстравагантни дуета. Комедиантите Фабрицио Биджо и Франческо Мандели ще се представят като тандем под творческото име “Обичайните идиоти”. Певицата Грация ди Микеле ще пее в дует с артиста Мауро Коруци, по-известен с превъплъщенията си като травестита Платинете. Осем млади изпълнители ще се състезават в категорията за млад талант, чийто финал ще бъде на фаталния петък, 13 февруари.

Това са изпълнителките Ракеле, Шанти, Серена Бранкале, Амара, техните колеги Калигула, Енрико Ниджоти, Джовани Какамо и групата Куцо. Специални гости на феста ще бъдат Кончита Вурст, Чарлийз Терон, Уил Смит, Ед Шийран, Джана Нанини, Ал Бано и Ромина Пауър, Тициано Феро. Водещ на фестивала ще е телевизионната звезда Карло Конти.

Дата: 09.02.2015 13:31 Източник: www.bnr.bg