burglaryНеизвестни наглеци са нападнали и били благоевградския радиожурналист Христо Ваклинов, съобщи Блиц. 60-годишният мъж е бил нападнат от улични бандити посред бял ден на улица „Цар Симеон”. Това се е случило във вторник и първоначално не е била известна самоличността на пострадалия.

След справка се оказало, че пострадалият е Ваклинов. 60-годишният журналист е бил застигнат от двама непознати млади мъже, които го ударили по главата и повалили на земята. Не е особено голяма вероятността да става дума за сплашване или нещо подобно, защото са напълно непознати, а и последвалите им действия са красноречиви за целите на нападението. Те го пребъркали за секунди и взели от джоба на якето му стар мобилен телефон и 6 лв.

След като се свестил от атаката, той е подал сигнал в полицията. Христо Ваклинов е дал бегло описание на нападателите си – единият бил по-едър, а другият – дребен, на възраст между 20-25 години.

Христо Ваклинов е баща на репортера от телевизионното предаване „Господари на ефира” Боби Ваклинов, а брат му Николай Ваклинов е известен композитор и музикант.