Сега четете
Деца раждат деца. И остават без детски. Дискриминация ли е това? Гост в „Здравей, България” по Нова ТВ: д-р Султанка Петкова, депутат от Патриотичния фронт и Илия Илиев, депутат от ДПС

Деца раждат деца. И остават без детски. Дискриминация ли е това? Гост в „Здравей, България” по Нова ТВ: д-р Султанка Петкова, депутат от Патриотичния фронт и Илия Илиев, депутат от ДПС

Според анализ на Центъра по демографска политика една ромка на 16 години, която има три деца, взима помощи около 1500 лева. Това каза в студиото на Нова телевизия д-р Султанка Петкова, депутат от Патриотичния фронт. Тя обясни, че общата сума се събира от около 21 вида помощи. Ако една жена на 16 години взима тези пари, кое да я мотивира да работи, да учи, да се развива? – попита Петкова.

MONTENEGRO-LEADER/
Източник Frognews

Данните веднага бяха оспорени от депутат от ДПС Илия Илиев, представляващ ромите. Според него планираните от вицепремиера и социален министър промени по отношението на помощите за отглеждане на дете са противоконституционни.

Настояваме за дългосрочна програма, свързана с демографската катастрофа в България. Един от акцентите е именно „децата раждат деца“. Нито е дискриминационно, нито е противоконституционно, заяви от своя страна Султанка Петкова.

Депутатът обърна внимание и на друг проблем, изхождащ от ранното раждане. Някой задава ли си въпроса какво поколение оставят тези 12 – 13-годишни майки? – попита тя.

В отговор Илия Илиев заяви, че дали едно момиче е дете или жена, решава природата.

Какво значи дете? – попита той и покани водещия: Отидете в една дискотека и вижте 15-годишните с какви бюстове са.

Вижте и

Депутатът от ДПС  заяви, че е категорично против готвените промени.

ПФ подкрепя промените на Ивайло Калфин, защото не е нормално в европейска България да правим това, което се случва в момента – да се раждат деца, заяви от своя страна д-р Султанка Петкова. Тя отбеляза, че като председател на женската организация на ВМРО е правила много кръгли маси за родителите и децата и винаги е отстоявала позицията, че нашето бъдеще са нашите деца.

София, 4.02.2015 г.
По темата работи: Мария Тодорова

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре