Сега четете
Даниел Вълчев: Държава има, няма справедливост

Даниел Вълчев: Държава има, няма справедливост

училищеЩе стигне ли реформата в образованието до край бе сред темите, дискутирани в тазсутрешния блок „Денят започва“ по БНТ1. Гост по темата бе Даниел Вълчев, бивш министър на образованието. „Когато хората казват, че няма държава, всъщност имат предвид, че няма справедливост.”, изтъкна той, и допълни, че в България реформа означава „да махнем Иван, за да сложим Петър”. Това, което всъщност следва да се променят правилата.Според Вълчев има съгласие по четири основни елементи на образователната система, един от които е необходимостта от ясно финансиране на училищата.

Основен въпрос е дали да има един учебник по даден предмет или три. Три не е оптимално решение, но за сега работи, обясни той.

Даниел Вълчев се спря и на обема учебен материал, който в момента изисква образованието в България, и го определи като натоварващ.

В заключение  Вълчев сподели, че ако държавата финансира частни училища и детски градини, би трябвало да им постави някакви условия. Гостът допълни, че лично би сложил квота от 20% безплатен прием.

Вижте и

София, 4.02.2015 г.
По темата работи: Мария Тодорова

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре