BN-GQ844_michel_E_20150127182109Лицето на първата дама на САЩ – Мишел Обама, бе скандално замазано от Саудитската национална телевизия във вторник при предаването на срещата между новия крал Салман и съпруга й. Монархът дари Барак Обама с топло ръкостискане, но умишлено подмина половинката му, като дори не я удостои с поглед по време на краткото рандеву в двореца “Ерга’ след погребението на крал Абдула.

Г-жа Обама не беше с покрито лице на траурната церемония, както е прието за всяка жена, появяваща се на публично място в Саудитска Арабия. Чужденците нямат официапно задължение да спазват този протокол, но въпреки това Мишел беше остро критикувана от местните медии за поведението си.

Единственият арабски канал, който показа открито лицето на първата дама, беше “Ал-Джазира”. Барак Обама и съпругата му специално съкратиха визитата си в Индия, за да могат да присъстват на траурната церемония за крал Абдула.

“Далновидността и прозорливостта на Негово величество и усилията му да образова своя народ сближиха Саудитска Арабия със света”, заяви лидерът на свободния свят в кратката си реч на церемонията.

Дата: 29.01.2015 01:53