IMG_0178Известен факт е, че археолози открили в долината на Нил древен папирус на няколко хиляди години, където неизвестен автор пишел: “Настанаха лоши времена. Никой не уважава майка си и баща си, всеки иска да напише книга. Всеки пише, никой не чете”.

Дали в древния Египет фараонът е отправял призиви към населението: “Освободи писателя в себе си!” – това на историците не е известно.
Но е известно, че у нас БНТ всяка вечер ни призовава от екрана да “освободим писателя в себе си” – дръж се, драги зрителю, готви ти се поредно реалити-шоу!

И първите резултати вече са налице – Божидар Димитров се “освободи” и написа книга за агентурното си минало. Ако читателят очаква покаяние, много се е излъгал… Историкътполитик с хански псевдоними Кардам-Тервел-Телериг се хвали с “родолюбивата” си дейност… Бил командирован от ДС във Ватикана, за да проучва исторически документи. Там пил гроздова ракия с някакъв монсеньор и му казал, че не ние, българите, сме стреляли срещу папата…”Ако сме стреляли ние, щяхме да го убием!” – ето такива евтини шутки ни пробутва агент Кардам в мемоара си… Дъра-бъра, два чадъра… Но за “чадъра” на ДС – никаква лоша дума!

Мемоари написал и бившият финансов министър Симеон Дянков. Най-любопитното там е как е бил назначен на поста – Бойко го извикал на футболното игрище, докато ритал с приятели. Двамата се запознали в паузата между двете полувремена… Оттогава Дянков станал Запалянков -верен фен на футболиста-премиер и често ходел да подкрепя Бистришките тигри…

И мистериозното изчезване на наркотрафиканта Евелин Банев-Брендо се свързва с “Голямото писане” – в медиите се промъкна информация, че се бил оттеглил, за да пише книга… И този казус ще излезе не съдебен, а литературен – Брендо не е избягал, просто е “освободил” писателя в себе си…

Дали пък рекламата за шоуто на БНТ да не стане: “Освободи писателя в себе си – под гаранция!” Или срещу подписка…

М. ВЕШИМ Дата: 29.01.2015 02:07  Източник: Стършел – стр. 1

[spider_facebook id=”1″]