Сега четете
Бойко Борисов помага за детската Евровизия

Бойко Борисов помага за детската Евровизия

boyko borrisovТалантливите малчугани от Стария континент идват за големия финал през ноември

България ще бъде домакин на детската Евровизия през ноември. Премиерът Бойко Борисов е поел ангажимент да помогне погледите на цяла Европа да бъдат насочени към страната ни покрай талантливите хлапета. Това стана ясно след среща между премиера, шефовете на БНТ и БНР Вяра Анкова и Радослав Янкулов и генералния директор на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) Ингрид Делтонр. В началото на януари стана ясно, че победителят от миналогодишния конкурс – Италия, се отказа да бъде домакин на мегашоуто.

Така заради класиралите се на второ място българчета Крисия, Хасан и Ибрахим EBU изпрати питане до БНТ дали ще организира финала на детската Евровизия. Националната телевизия се надява на финансова помощ от държавата, тъй като в бюджета й за тази година не е предвидено такова перо.

След срещата с Борисов Вяра Анкова уточни, че са обсъждали реализирането на детската Евровизия у нас. „Най-важната тема, която стои пред БНТ, е именно организирането на детската Евровизия и се радвам, че получихме голяма подкрепа в това отношение. Затова към днешна дата мога да кажа, че България и националната телевизия ще бъдат домакин на този престижен форум“, заяви генералният директор на БНТ.

Засега не е ясно колко ще струва организирането на финала на конкурса. Експерти обаче са категорични, че при всички случаи това ще е огромна реклама за България.

Вижте и

Анкова, Янкулов, Делтонр са обсъдили с Борисов и с парламентарната шефка Цецка Цачева и новия Закон за радио и телевизия, който трябва да е в съзвучие с XXI век.

Дата: 27.01.2015 00:01 Източник: Любословие по Стандарт – стр. 8

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре