Не умеем да разговаряме помежду си

Hate-SpeechЖивотът ни е пълен с празнословия, с липса на оценка на важността на определени събития, които трябва да обсъдим с трети лица, с общността или с нас самите. Използваме непремерени изрази, злостословим и образно казано, тъпчем на едно и също място… Учат ни да владеем, да се разпореждаме, да печелим пари, да работим, но не ни казват, че за да можем да правим всичко това, трябва първо да комуникираме правилно.

Ето ви няколко златни правила, които съм си изработил в моя живот. Можете да ги приемете или отхвърлите…

Давай си сметка за приоритетите, когато говориш с някого.

Едно е да говориш в качеството си на купувач, а друго е да говориш в качеството си на продавач. Когато си купувач, можеш да предявиш по-големи претенции. Когато си продавач, трябва да си готов на повече отстъпки.

Повишен тон, язвителни забележки, непочтително отношение, независимо от това по какъв начин се проявява, са недопустими.Избягвай да водиш духовни разговори с хора, които не са на твоето ниво, освен тогава, когато те искат да учат и живо се интересуват от твоето мнение.

Приемай разговорите като всекидневни уроци. Като басейн, в който да намериш прохлада през лятото или топлина през зимата… Като златен шанс за реализация на нови възможности.

Ако усетиш стена пред себе си, не се опитвай да я прескочиш – просто я заобиколи и продължи нататък. Имам приятели, които са стигнали дотам, че да избират сами клиентите си. Пожелавам на всички това.

Стани с изразено желание за комуникация, всеки божи ден.

Вижте и

Накратко – научете се да говорите, да пишете и да мълчите ефективно. И тъй като за държавата това не е важно, ще се наложи сами да се обучавате. Всеки ден, всеки час от живота ви е комуникация – с другите, със себе си, с природата и вселената…

 

Дата: 22.01.2015 01:29 Източник: Преса – стр. 15

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре