Островът на съкровищата-Нова британска постановка на „Островът на съкровищата” ще може да се гледа на живо в София на 22 януари в столичното кино „Синема сити” в Mall of Sofia, съобщиха от Британския съвет. Адаптацията по легендарния роман на Робърт Луис Стивънсън е дело на режисьора Брайън Лейвъри.

Ако пропуснете директното излъчване от Лондон, можете да гледате автентичен запис от представлението, но на 28 януари от 19 ч.

„Островът на съкровищата” е първото заглавие за 2015 г. в нашумялата напоследък програма NT Live (National Theatre Live) на Британския национален театър за кинопрожекции на най-доброто от театралната сцена в Обединеното кралство.

Следващият спектакъл е „Джон” на прочутата танцова компания DV8 Physical Theatre. Той е поставен на сцената на Британския национален театър в Лондон ще бъде представен на запис на 11 и 18 февруари.

Художественият директор на DV8 – Лойд Нюсън, разговаря с повече от 50 мъже, на които задава откровени въпроси за любовта и секса и очаква също толкова откровени отговори. Един от събеседниците му е Джон – след години на престъпления, дрога и борба за оцеляване той търси новото си място в живота. От Британския съвет предупреждават, че спектакълът не е за зрители под 18-годишна възраст.

Също на запис, но с три прожекции (на 25 февруари, 11 и 18 март), за първи път ще видим и бродуейс-ка постановка – „За мишките и хората” по романа на Джон Стайнбек, постановка на Анна Д. Шапиро. В ролите са Джеймс франко, Крие О’Дауд и др.