Сега четете
Мавродиев: Глобяваме "Капитал", защото лъжат

Мавродиев: Глобяваме "Капитал", защото лъжат

790733_375_282_4x3В интервю за „Здравей, България“ шефът на КФН коментира наложените от регулатора безпрецедентно големи глоби на „Капитал“

Комисията по финансов надзор (КФН) глобява в-к „Капитал“ и издателите му от „Икономедия“, защото публикуват неверни неща.

Това обяви в ефира на Нова ТВ председателят на КФН Стоян Мавродиев.

В интервю за „Здравей, България“ той коментира наложените от регулатора безпрецедентно големи глоби на „Капитал“, както и обвиненията, че КФН действа като бухалка срещу неудобни медии.
Мавродиев обяви за клевети публикациите на редица медии, че е свързан с операциите за пране на пари на Евелин Банев – Брендо и каза, че е завел дело срещу собственика на „Икономедия“ Иво Прокопиев.

Той заяви, че няма личен конфликт между него и Прокопиев.

„Ние не сме цензори, защото не сме спирали публикации. Става въпрос за наказания, свързани с лъжи, противоправно поведение, нарушение на закона. Аз съм демократ и никога не бих си позволил да огранича свободата на словото“, обяви още Мавродиев.

Мавродиев каза още, докато е работел във фирма за корпоративни услуги, името на Банев нефигурирало в техните документи. „Няма мои подписи, затова по делото с Прокопиев съм поискал и графологична експертиза, включително споменатите документи. Това със сигурност са фалшификати, ако някой твърди, че там има мои подписи“, заяви той.

Шефът на КФН добави, че е поискал и документ от ДАНС – институцията, която се занимава ексклузивно с разследване на пране на пари. „В документа, който ще представя, когато му дойде времето, се казва – Стоян Мавродиев никога не е бил разследван за пране на пари, не фигурира в никакви масиви на ДАНС за пране на пари“, каза Мавродиев.

Вижте и

Той обясни с боледуване неявяването си като свидетел по делото срещу Брендо.
Мавродиев обяви, че е един от най-преследваните от модела „Кой“ хора в държавата. По думите му другите двама такива хора били президента Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов.
Протест срещу Kомисията за финансов надзор ще се проведе днес в 12 ч. пред сградата на Народното събрание.

Недоволството се организира в социалната мрежа „Фейсбук“.

Повод за акцията е полученият от медийната група „Икономедиа“ акт за 150 000 лева и допълнително 10 000 заради нежелание да бъде издадена тайната на източник на информация.
Според организаторите атаката от страна на КФН не е само срещу изданията на „Икономедиа“, а и срещу редица други журналисти и медии, които получавали писма със заплахи за глоби и подвеждане под наказателна отговорност.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре