Тази с2010-11-07-003утрин ежедневниците отделят сериозно внимание на посещението на американския държавен секретар Джон Кери у нас. “Седми реактор в АЕЦ Козлодуй с пари от Съединените щати”, пишеСтандарт. Вестник Труд припомня, че освен американски експерти, у нас се очаква да пристигнат и германски техни колеги, които ще ни съветват по ключови теми. Вестник 24 часа цитира изказване на Джон Кери, според което за да паднат визите, е необходим спад на отказите до 3 процента, а не както е през изминалата година – над 15 процента отхвърлени молби за виза.
“Икономиката на тероризма е в десетката на най-големите в света”, казва в интервю за “24 часа” финансистът Емил Хърсев. По думите му групировката “Ислямска държава” например, печели по четири и половина млрд. долара от петрол годишно.
Бензинът падна до 1.82 лв. за литър – водещо заглавие за вестник Новинар. Заради срива на петрола ни очакват по-евтини почивки, коментира вестник Труд. И докато почивката може да ни излезе с 10-15 % по-евтино, то при цената на хляба не се очаква промяна, тъй като намалението на горивата нямало да може да компенсира останалите разходи на хлебопроизводителите, коментира пред “Труд” председателят на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България Марияна Кукушева.
Само 20 лв. глоба за укрит автоданък, пише вестник Монитор и допълва, че “промоцията” е валидна само за Столичната община. Така всеки, който е забравил да декларира колата си в кметството преди 1 януари, може да го направи до края на месец февруари. В противен случай глобата може да достигне до 200 лв.
Български държавни железници не знаят реално колко пътници возят – статия на вестникСега. Железниците нямат интегрирана информационна билетоиздаваща и резервационна система, затова няма възможност да бъдат засечени приходите по номер на влака, анализира ежедневникът.

400 000 българи пушат контрабандни цигари, информира вестник Дума и допълва, че по тази причина за последните 10 години държавата е загубила 6 млрд. лева.
Вестник Монитор съобщава, че заради промени в клинична пътека орязват рехабилитацията на оперирани пациенти. Броят на хората, които имат нужда от физиотерапия и рехабилитация в болнични условия, ще бъде силно ограничен, ако в Националния рамков договор за тази година се приеме изменение в клиничната пътека “Номер 244”, коментира пред Монитор д-р Татяна Ангелова, председател на Българската асоциация по физикална и рехабилитационна медицина.

Министерството на отбраната обяви конкурс за набиране на войници за възстановения батальон във Враца, пише вестник Преса. За да спечелят конкурса, мераклиите за униформа към датата на назначаването не трябва да са по-възрастни от 32 години. Числеността на врачанския батальон трябва да достигне 250 бойци, допълва изданието.

Любословие по bnr.bg