Fifty Shades of Grey pre-booking posterНай-нетърпеливите фенове на бестселъра на Е. Л. Джеймс „Петдесет нюанса сиво“ могат да закупят своите билети за екранизацията на книгата още тази сряда, 14 януари, цял месец преди премиерата на филма.

Припомняме, че „Петдесет нюанса сиво’’ се превърна в най-бързо продаваният роман за възрастни в историята след като за 11 седмици от публикуването си през 2013 година бяха продадени 1 милион копия! „Шифърът на Леонардо” на Дан Браун, който държеше предишния рекорд, продаде същия тираж за 6 месеца. Феноменалният успех на Е. Л. Джеймс няма еднозначно и категорично обяснение и предизвика дебати по целия свят за секса, фантазията и природата на желанието. Факт е обаче, че новината за екранизацията породи още по-бурни реакции сред феновете на най-четения роман на съвременната еротика и накара милиони по цял свят да споделят трейлъра дълго преди премиерата.

Звездите, които играят главните роли в екранизацията на “Петдесет нюанса сиво” за първи се появиха като двойка на първата голяма церемония за филмови награди за годината. Дакота Джонсън и Джейми Дорнън връчиха награда и събраха погледите на присъстващите с излъчването си на новата гореща двойка на Холивуд, каквато са и във филма.

Премиерата на филма ще е на 14 февруари 2015 година, когато голямата част от света чества празника на влюбените Св. Валентин.