The-Oscars-2014-logo-585x359Остават броени дни до номинациите за “Оскар”, а букмейкърските къщи прегряха от залагания за предполагаемите фаворити на Академията, пише „Стандарт”. От коефициентите личи и кои са двата най-очаквани за номиниране филма.

Те принадлежат на режисьори, които вече са прибирали статуетка. Единият е Дейвид Финчър (“Боен клуб”, “Странният случай с Бенджамин Бътън”), който тази година се състезава с трилъра “Не казвай сбогом”.

За всеки заложен долар на него къщите изплащат по около долар и 20 цента, в случай че лентата бъде номинирана за най-добър филм. Същият е залогът и за другия голям фаворит – мексиканския режисьор Алехандро Иняриту и неговия “Бърдмен”, който вече получи 10 номинации на наградите БАФТА.

Малко по-долу в преценката на букмейкърите стои биографичният филм за живота на Стивън Хокинг “Теория на всичко”, в който участва и българинът Георг Николов.

Режисьорите Джей Джей Абрамс и Алфонсо Куарон ще огласят на 15 януари в 15,30 часа българско време имената на номинираните за наградите. Ролята на водещ церемонията е поверена на комедийния актьор Нийл Хаис.

[spider_facebook id=”1″]