Сега четете
Френската полиция разпространи снимки на заподозрените за покушението в Източен Париж

Френската полиция разпространи снимки на заподозрените за покушението в Източен Париж

suspected
Източник на снимката: The Telegraph

Разкрита е самоличността на мъжът, който държи заложници в магазина за традиционна еврейска храна в Източен Париж. Според френската полиция, която по-рано разпространи и снимка на заподозрения 33-годишен Амеди Кулибали, той не действа сам. За съучастник се спряга името на предполагаемата приятелка но Колибали 26-годишната Хаят Бомедиен. Снимки и на двамата вече са разпратени до медиите.

Междувременно френската полиция е отцепила района, където се намира магазина и хората са евакуирани. Около магазина са разположени тежко въоръжени полицейски сили, а над квартала кръжи хеликоптер, който да следи отвисоко случващото се в квартала. Ванове и автомобили са барикадирали улиците в близост, за да блокират потенциалните изходи и да ограничат максимално достъпа.

police-cordon
Източник на снимката: The Telegraph

Не е ясен точният брой на заложниците, които Колибали държи в магазина, но според някои източници те са предимно деца и жени. Терористът, за когото се вярва, че  вероятно стои и зад хладнокръвното убийство на полицайката вчера, взе най-малко две жертви в магазина. Те все още не са идентифицирани. Очевидец твърди, че стрелбата е продължила около 20 секунди. По данни на полицията има и един сериозно ранен човек.

Полицията смята, че мъжът е въоръжен с автомат Калашников и има основание да го свързва със стреблата вчера, тъй като Колибали е казал на един от полицейските служители „Ти знаеш кой съм аз“ предават френските медии. Силите на реда отказват официално заявление засега. Те обмислят внимателно следващия си ход, защото по-думите им всяка грешка би коствала човешка жертва.

Това се случва на фона на разиграващата се драматична обсада на братята Куаши, които са основните заподозрени за атентата над редакцията на Charlie Hebdo по-рано тази седмица, който разтърси цял свят. Опитите за преговори с двамата терористи продължават.

Очаквайте продължение.

Вижте и

София, 09.01.2015 г.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре