Сега четете
Класическата приказка за Пепеляшка оживява на голям екран

Класическата приказка за Пепеляшка оживява на голям екран

Cinderella (CIN_PRINCE) BGНяма човек, който да не знае историята за Пепеляшка и няма малко момиче,а и не само, което да не е мечтало един ден да бъде девойката,  която се влюбва в чаровния принц и заживява щастливо.

Този март Дисни представя на  голям екран игрална версия на обичаната от поколения приказка. Режисьорът Кенет Брана се заема с тежката задача да пресъздаде по нов и вълшебен начин историята за Пепеляшка.

За ролята на Пепеляшка, Брана се спира на младата актриса Лили Джеймс. В нея режисьорът вижда идеалния избор за добрата и смелост Елла (Пепеляшка), която въпреки трудностите продължава да следва мечтите си.
В ролята на мечтания принц влиза добре познатият ни от „Игра на тронове“ Ричард Мадън. Брана споделя, че няма по-подходящ актьор от синеокия красавец, който да може да пресъздаде чаровния принц, по който почти всяко младо момиче въздиша и се надява да срещне.Cinderella (GODMOTHER) BG

Не по-малко атрактивни са актрисите, които влизат в  другите две изключително важни за филма роли: злата мащеха (Кейт Бланшет) и феята-кръстница (Хелена Бонъм-Картър).

Австралийската актриса Кейт Бланшет влиза с голямо желание и ентусиазъм в ролята на един от най-известните отрицателни образи от приказките. Тя не се притеснява, че ще предизвика негативни реакции с тази роля, даже напротив – смята, че ще е много полезна за кариерата й.

Интерес буди и Хелена Бонъм-Картър в ролята на феята–кръстница. Миловидната, възрастна женица от приказката, тук е заменена от ексцентричната Хелена, от която не можем да очакваме стандартна и обикновена роля.

Вижте и

Cinderella (STEPFAMILY) BGВ сюжета няма изненади – той се базира изцяло на приказката. Елла, чийто баща търговец се жени повторно след смъртта на майка и. Изпълнена с желание да подкрепя любящия си баща, девойката посреща приветливо мащехата си  и дъщерите и Анастейша (Холидей Грейнджър) и Дрисела (Софи Макшера). Неочаквано бащата на Елла умира и тя попада под ударите на завистливото си и жестоко ново семейство. Накрая изпада до положението на слугиня, изцапана с пепел и презрително наричана Пепеляшка. Въпреки жестокостта, с която се сблъсква, Елла е решена да изпълни предсмъртната заръка на майка си „да не губи кураж и да бъде добра“. Тя отказва да се поддаде на отчаяние или да презира онези, които се държат зле с нея. И ето че в гората среща впечатляващ непознат. Без да подозира, че той всъщност е принц, а не слуга в двореца, Елла най-после има чувството, че е срещнала сродна душа и голямата любов. Изглежда, че съдбата и ще се промени, когато дворецът разпраща открита покана до всички девойки да присъстват на бал. Елла е обнадеждена, че отново ще срещне очарователния Кит (Ричард Медън). Уви, мащехата и забранява да присъства. Но както във всички хубави приказки, се появява спасение. Феята с помощта на тиква и няколко мишки завинаги променя живота на Пепеляшка.

Филмът излиза в дублирана и субтитрирана версия от 13 март 2015 в кината.

София,8.01.2015
Източник: PR Форум Филм България
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре