изтеглен файлСветът на мобилните компютърни технологии може би е бъдещето, към което вървим. Десктоп системите и тежките софтуерни клиенти не изчезнаха, защото продължават да се ползват без сянка на промяна от различни професионалисти.   Що се отнася до сферата на забавление и използването на компютърните системи за развлечение, обучение и помощ при пътуване и други подобни обаче, мобилните устройства и услуги придобиват все по-голямо значение и разпространение.

В края на 2014 година, едва 4 години след появата на флагмана на Apple – iPhone – мобилния свят има все по-голямо значение в личния живот на почти всеки жител на планетата. Нови приложения, джаджи за носене, мобилни услуги за следене на здравето, социални платформи, пазаруване с мобилно устройство, видео реклами и други подобни станаха неизменна част от живота на много повече потребители отколкото преди.   Затова и анализаторите от Tech Radar ни предлагат 5 прогнози за развитието на мобилния свят през 2015г. Актуалната информация в техния списък ще ви заинтригува и ще ви подготви за новостите, които предстоят.   Кликнете тук за да видите 5 иновации при смартфоните, които ще видим през 2015г.

Или разгледайте тези 10 вълнуващи джаджи, които ще видим през 2015г

1. Устройства и джаджи за носене Мобилният трафик на данни ще продължи да расте и през 2015 година, а совствениците на смартофни и таблети ще продължат да се увеличават. Свързаните часовници и фитнес тракери направиха голям пробив в съзнанието на потребителите през 2014 година и ще продължат да запълват заглавията в медиите през 2015 година.

2. Мобилните реклами 70% от мобилните абонати ще получават реклами през 2015 година. Периодът на ‘безплатни’ социални медии очевидно приключва и идва времето за печелене на пари от реклама. Мобилните реклами свързани със съдържанието отдавана чакат да придобият популярност, така че появата на смартфони и таблети с по-големи дисплеи в комбинация с по-бързи мрежи ще ускори процеса.

3. Мобилно видео Мобилното видео ще продължи да държи ‘лъвския пай’ от трафика на данни през мобилните мрежи, като се очаква да достигне своя пик за олимпийските игри през 2016 година. С по-бързите мрежи и по-широкото навлизане на 4G устройства, обемът на консумацията на мобилно видео през канали като YouTube и Netflix ще продължи да се увеличава.

4. Интернет радио Въпреки че мобилното покритие не е повсеместно все още, потребителите ще продължат да разчитат на мобилните стрийминг услуги за слушане на музика и през 2015 година.

5. Социални мрежи Много анализатори спекулираха през годината, че социалните мрежи оцеляха благодарение на мобилните устройства. Независимо от това какво мислите по върпоса, социалните мрежи ще продължат да бъдат най-популярни в мобилните мрежи. В момента те генерират 10% от дневния трафик на мобилни данни. По-голямата част от този трафик се състои от изображения и видеоклипове (около 87% от общия трафик), така че можем да очакваме този процент да продължи да расте.