OLYMPUS DIGITAL CAMERAЗдравей, драги ми читателю. Коледа е и искам да ти разкажа една история за доброто! Кога за последно направи нещо добро? Модерно стана да правим добро в края на година – около Коледа и Нова Година, но не само тогава има нуждаещи се хора. Не само тогава е период за правене на добрини. Доброто трябва да се прави през цялата година. И не е нужно да имаш пари. Ако дадеш залък от хляба си, ако накараш някои да се усмихва – това също е добро.

В тази статия ще ти разкажа за един човек, който вярва, че „добрите хора са навсякъде”. Неговото име е Атанасиос Сотириадис, по-известен е като Ата Сот, магистър фармацевт, грък,  основател и собственик на ‘Премиум Хелт Продактс’ ЕООД. Компанията предлага лайфстайл медицинска козметика и хранителни добавки, първите на нашия пазар със прозрачни лепенки-етикети Брайл на български език. Първата компания в световен мащаб, която прави това. Фирмения уебсайт www.premiumhealthproducts.bg е 100% достъпен за незрящи, съгласно международните изисквания и стандарти. Заедно с неговия екип, изработват листовка на брайлова азбука и проект за първия по света магазин, абсолютно достъпен за хора с нарушено зрение!

Освен това г-н Сотириадис е продуцент и актьор на „Бай Кольо-Марсианеца”, www.baikoliomarsianetsa.bg , единствения в света сериал с незрящи актьори, с автор и режисьор Джим Парашкевов!

Регистрира фондацията „ДОБРИТЕ ХОРА СА НАВСЯКЪДЕ” www.dobritehora.bg и скоро влиза в сила кампанията „ПОДАРИ НЕВИЖДАНА МЕЧТА” за правата на незрящите деца и техните семейства!

‘За да помогнем на друг  човек, не е задължително да бъдем силни и богати, достатъчно е да бъдем добри!’

/Ата Сот/

Гледай тук: https://www.youtube.com/watch?v=qJIE-p_Kn20&feature=youtu.be специалния епизод за Вълшебната Коледа на „Бай Кольо-Марсианеца”.

Автор: Божидара Дончева, Любословие  30.12.2014