anna colovaСутрешен гаф разсъни понеделнишки аудиторията на Нова телевизия. След новините в 8 тв водещата Ани Цолова бе забравила да включи микрофона си и започна да говори без звук. Изумените зрители не успяха да разберат това опит за шега ли е или пореден гаф. След минути Цолова се усети и включи микрофона си. „Резилът продължава“, успя да смънка смутената водеща.„Защо? Просто пак ще влезем в „Господарите“, успокои я Диана Найденова. Журналистката и колегата й Георги Коритаров бяха поканени в студиото, за да коментират дали се задават предсрочни избори.

Двамата хлевоусти колеги успяха да си разменят остри реплики още след първите си изречения. Найденова изказа тезата, че изказването по Коледа на Лютви Местан не е било уместно и е било в разрез с добрия тон, който би трябвало да дава ръководителят на една етническа партия. Коритаров сряза колежката си и заяви, че „всяко поколение в България носи същата отговорност за Възродителния процес, каквато носи Комунистическата партия, докато не се намерят инструменти за качествена юридическа и морална отговорност“.

Найденова не му остана длъжна: „Мислех, че трябва да си говорим за коректна журналистика, но очевидно няма да се получи“. „Смятам, че е много сериозна грешка Възродителният процес да се използва по този начин в 21 век. Ако господин Местан иска да мотивира своите хора, да не го прави по избори с 20-30-50 лева, а да ги образова“, заяви журналистката. „Свърши ли словото? Аз се радвам, че установих един догановист в лицето на Диана. Но не съм убеден, че господин Местан иска буквално да възпроизведе образа на предишния лидер – господин Доган.

Спомням си интервюто на господин Местан, дадено пред Диана Найденова. Той тогава се обади по телефона и заяви, че думите му са били манипулирани и че иска на следващия ден да бъде излъчено цялото интервю едно 1:1“. „Колега Коритаров, държиш се като пиар на господин Местан. В интервюто имаше десет минути слово на турски език. Опитвам се да кажа, че имаме лидери, които трябва да мотивират избирателите си, а не просто да ги нахъсват“, заяви Диана Найденова.