Сега четете
Проф. Георги Георгиев и д-р Марияна Георгиева-Гроссе ще участват в Атлантическата конференция по радионауки на Канарските острови

Проф. Георги Георгиев и д-р Марияна Георгиева-Гроссе ще участват в Атлантическата конференция по радионауки на Канарските острови

По покана на проф. Казуя Кобаяши от Университета „Чуо” в Токио – Президент на Японския национален комитет на Международния съюз по радионауки – URSI, проф. Георги Георгиев и д-р Марияна Георгиева-Гроссе от Поликрайще ще представят Поканен доклад на Атлантическата конференция по радионауки, организирана от URSI, която ще се състои от 18 до 22 май 2015 г. в Конгресния център Експо Мелонерас в Лас Палмас де Гран Канария на остров Гран Канария – Канарските острови. Проф. Кобаяши е Съпредседател на конференцията и представител на организацията на Азиатско-Тихоокеанските конференции на URSI.  Атлантическата конференция на URSI се организира за пръв път като инициатива на най-авторитетната международна организация в тази област на науката – Международния съюз по радионауки. Организаторите възнамеряват да я превърнат в една от флагманските (т.е. конференция от най-висок ранг) в света, заедно с Генералната Асамблея и Азиатско-Тихоокеанските конфереции по радионауки на URSI. Идеята им е на нея да се представят върховите постижения в света във всички направления на изучаване на радиовълните.

Международния съюз по радионауки URSI е създаден през 1919 г. Той има 10 комисии: Комисия A: Електромагнитна метрология; Комисия B: Полета и вълни; Комисия C: Радиокомуникационни системи и обработка на сигнали; Комисия D: Електроника и фотоника; Комисия E: Електромагнитна среда и смущения; Комисия F: Вълново разпространение и дистанционно сондиране; Комисия G: Разпростанение в йоносферата; Комисия H: Вълни в плазма; Комисия J: Радиоастрономия; Комисия K: Електромагнетизъм в биологията и медицината. В предстоящата конференция ще участват предствители на всичките комисии на съюза. Тук ще се срещнат най-изтъкнатите учени от водещите световни университети и научни центрове. Поканата към проф. Георги Георгиев и д-р Марияна Георгиева-Гроссе да представят Поканен доклад на научен форум от най-висок ранг е изключително признание изобщо за българската наука и за българската държава. Подобни покани се отправят само към най-изтъкнатите, признати и утвърдени специалисти, които проправят нови пътища в науката. Със самото си присъствие и с участието си двамата български учени ще допринесат за издигане на името и престижа на нашата страна в научната общност.  Поканеният доклад на проф. Георги Георгиев и д-р Марияна Георгиева-Гроссе ще бъде на тема: „Теория на числата L и нейното приложение в електромагнетизма”. Той ще бъде един от основните в научното направление „Нови математични методи в електромагнетизма” на конференцията.

Теория на числата L е нова научна област, чиито основоположници са проф. Георги Георгиев и д-р Марияна Георгиева-Гроссе. За пръв път те публикуват по тази тематика в САЩ през 2003 г.

 

Вижте и

по публикацията работи: Мирослав Дечев
ucheni_fizici

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре